GOLF: Eenheid Den Haag Open

0
2925
NPSB Golf, Den Haag Open 2016

Zoetermeer – Zondagavond 22 mei 2016. Aan de vooravond van het EDH-OPEN op Golfbaan Westerpark in Zoetermeer. Het weerbericht: zeer zware neerslag verwacht gedurende de nacht van zondag op maandag en in de loop van maandag kans op lichte verbetering!!!!! Dat belooft niet veel goeds.

Niet van suiker
Maandagmorgen blijken veel golfers naar de golfbaan gebeld te hebben met de vraag of de wedstrijd wel door zou gaan. Natuurlijk!!! We zijn niet van suikergoed. Gelukkig blijken 42 van de 44 ingeschreven deelnemers aanwezig te zijn bij de briefing.

Onder het genot van een kop koffie en een muffin wordt gemeld dat er mag worden geplaatst in de baan. Met deze info gaan de eerste flights van drie deelnemers om 11.03 van start. Het is nog aan het regenen maar toch wordt het al wat lichter. Om 11.57 starten de laatste twee van de 14 flights.

De baan ligt er boven verwachting goed bij. De fairways zijn of worden gemaaid en de greens lopen snel als een biljartlaken.

Service
Gezien het slechte weer heeft Burggolf Zoetermeer ons een kop koffie of thee aangeboden bij de doorkomst na 9 holes. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. We zijn dan halverwege en gelukkig wordt het steeds droger. De paraplu’s worden ingepakt en de regenkleding uitgetrokken.
We mogen niet mopperen. Het weer is veel beter dan verwacht. Of dat ook tot uiting komt in de resultaten valt te bezien.

Het is geen makkelijke baan dus je moet echt aan de bak om je punten te scoren. Omstreeks 15.30 uur beginnen de deelnemers bij hole 19 binnen te druppelen en kunnen de resultaten worden opgenomen. De scores laten zien dat het zwaar is geweest. Na inlevering van de kaarten krijgen de deelnemers een bittergarnituur aangeboden. Met een drankje en dus een hapje is het relaxt het wachten op de uitslag.

Zoals al gezegd is het weer niet echt lekker geweest maar het had erger gekund.
De deelnemers zijn bijna unaniem van mening dat het een uitdagende en goed onderhouden baan is en dat het een gezellige dag is geweest. Leuk om te horen dat we als organisatie kennelijk een goede keuze hebben gemaakt. Alhoewel we op het weer natuurlijk geen invloed hebben gehad.

Na enig rekenwerk is de uitslag als volgt:

Categorie 0-18:
1e plaats Mario Betting (LE) 31 punten
2e plaats Karel Vingerhoets (KMAR) 29 punten
3e plaats Manuel Mulder (LE) 29 punten

Categorie 18-36:
1e plaats Theo Vrijland (R’dam) 38 punten
2e plaats Rene ten Berge (Noord-Holland) 35 punten
3e plaats Michel ten Broeke (DH) 34 punten

Categorie 36 +
1e plaats Gijs Eerdman (MNL) 21 punten           
2e plaats Monique Zwaan (Noord-Holland) 17 punten
3e plaats Dirk van Oostayen (HPSV) 4 punten

De longest drive(hole 12) is bij de dames geslagen door Angelique Nooijen (HPSV) en bij de heren door Mario Betting (HPSV). De neary (hole 15) is geslagen door Rene ten Berge

Er werden 5 birdies geslagen en wel door Mario Betting, John Hartman, Michel ten Broeke, Edwin Hofte en Ron van Herk.

De oplettende lezer moet het zijn opgevallen. De triple is voor Mario Betting met een birdie, de longest én de overwining. Knap gedaan! De volledige einduitslag is in een Excel-bestand elders op de NPSB-website te lezen.

Onze voorzitter Leo van Hal heeft alle winnaars inclusief de drie gastdeelnemers een passende prijs overhandigd waarbij opgemerkt dat de prijzen voor de 36 + categorie beschikbaar zijn gesteld door Burggolf Zoetermeer: enkele golfboeken ter promotie van de golfsport.

We mogen terugkijken op een geslaagde EDH-Open.

Download uitslagenlijst

Mocht je naar aanleiding van dit verslag geïnteresseerd zijn geraakt in onze golfafdeling van de Haagse Politie Sport Vereniging (HPSV) neem dan gerust contact met ons op.

Leo van Hal, leo.van.hal@politie.nl 06-21883912

Ben Nederpel, ben.nederpel@politie.nl, 06-52528062