Golf Sixes competitie 2019 – 2020 van start

0
821
Een-prachtige-dag-op-Golfpark-Wilnis
Een prachtige dag op Golfpark Wilnis.

Wilnis – Na vorig jaar een zeer geslaagd eerste Golf Sixes seizoen te hebben gespeeld, werd op woensdag 18 december jl. de eerste wedstrijd van het seizoen 2019/2020 gespeeld in het midden van het land op Golfpark Wilnis. De competitie is uitgebreid van vier naar vijf teams waarbij op iedere speeldag één team vrij is. Dit in verband met de planning op de golfbaan. Dit jaar gaan vier politieteams en één KMar-team op sportieve wijze de strijd met elkaar aan om gedurende het winterseizoen uit te vechten wie zich de “Golf Sixes kampioen 2020” mag noemen.

Demonstraties
De dag begon voor sommigen iets eerder doordat de boeren hadden aangegeven actie te gaan voeren op diverse locaties in Nederland. Vooral twee spelers uit Alkmaar profiteerden van hun last-minute besluit om nog een half uur eerder dan gepland weg te gaan. Zo wisten zij de stoet tractoren, die zich bij het AZ-stadion verzameld had, net voor te blijven. Tien minuten later weg en zij hadden Wilnis nooit op tijd bereikt. Zo is het iedereen toch gelukt om ruim op tijd in Wilnis te arriveren en na het genot van een kop koffie met iets lekkers werd er, onder schitterende weersomstandigheden, gestart.

Ontelbare pitchmarks
De baan lag er uitstekend bij waardoor de onderlinge strijd direct in alle hevigheid losbarstte.  Er werd Texas Scramble voor twee zonder handicapverrekening gespeeld en er was zoveel mogelijk op speelsterkte ingedeeld. Hoewel de baan er prima bij lag, waren de greens van bedenkelijk niveau. Kennelijk hebben veel leden van Wilnis nog nooit van een pitchfork gehoord want de te herstellen pitchmarks waren ontelbaar. Beetje jammer dat putts hierdoor redelijk onvoorspelbaar waren.

Scores
Na negen holes werden de eerste scores opgeteld, de wonden gelikt, veren geschud en werd er gewisseld van tegenstander. Met frisse moed werden de tweede negen holes gespeeld onder strakblauwe lucht en stralende zon, helaas bemoeilijkte de lage stand van de zon het volgen van de bal. Rond 16.00 uur was het iedereen gelukt om het clubhuis weer te vinden en werden de scores door de teamcaptains berekend en verwerkt onder het genot van een hapje en drankje. Het gecombineerde golfteam van Noord- en Oost-Nederland was vrijgesteld van deze wedstrijd waardoor de eindscore uiteindelijk kwam op:

Team NHAM (combi Noord-Holland en Amsterdam) tegen team KMar: 3,5 tegen 2,5
Team Rotterdam tegen team Den Haag: 3 tegen 3

Al met al was het weer een geslaagde dag en nadat deze eerste wedstrijd uitgebreid geëvalueerd was en diverse routes op opstandige/demonstrerende boeren waren gecontroleerd, ging eenieder huiswaarts om alvast uit te kijken naar en te gaan trainen voor de tweede wedstrijd op 17 januari 2020 op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort.

Fijne feestdagen toegewenst,

Willem Lelijveld van Cingelshouck
Golfteam KMar