Golf Sixes goes east

0
1367
Sportiviteit-en-gezelligheid-alom-bij-Golf-6es
Sportiviteit en gezelligheid alom bij Golf 6es.

Ambt Delden – Op donderdag 6 februari stond de derde Golf Sixes-wedstrijd op het programma. Deze keer was het organiserende team Noord-Oost Nederland en was ervoor gekozen om op de Twentsche Golfclub te spelen. Bij aankomst lag de baan gehuld in een dichte mist waardoor de baan vanuit het clubhuis niet zichtbaar was. Tijdens een kopje koffie met een warme appelbeignet zagen wij de mist langzaam optrekken zodat, geheel volgens plan, om 10 uur gestart kon worden.

Doe ‘s lief
Deze dag speelden de KMAR tegen Rotterdam en Noord-Oost Nederland tegen Noord-Holland/Amsterdam. Iedereen was het erover eens dat de baan en de greens er gezien de tijd van het jaar prima bij lagen en omdat er geen zuchtje wind stond, liep de temperatuur langzaam naar lentewaarden op. Uitzonderlijk was dat er op de greens nauwelijks pitchmarks te repareren waren. Kennelijk zijn de leden van De Twentsche goed opgevoed wat dat betreft. In de baan werden een paar leden echter boos dat onze wedstrijd zo lang duurde maar ja, een beetje lief zijn voor je gasten is nooit weg.

Nog niets van te zeggen
Er werd zoals altijd op het scherpst van de snede gespeeld maar halverwege de competitie worden de verhoudingen vaak al wel duidelijk. De uitslag in Twente was als volgt: Noord-Holland/Amsterdam en Rotterdam wonnen hun partijen met 4 ½ tegen 1 ½. De geweldige dag werd afgesloten met een gezamenlijke en meer dan voortreffelijke maaltijd.

De tussenstand na drie wedstrijden is als volgt:

  Team Gespeeld Winst Gelijk Verlies Gewonnen sets Punten
1 Noord-Holland / Amsterdam 3 2 1 25 11
2 Koninklijke Marechaussee 3 1 2 26 8
3 Rotterdam 2 1 1 20,5 7
4 Den Haag 2 2 19 6
5 Noord- en Oost-Nederland 2 2 9,5 4

Zoals men dan zegt: er is nog van alles mogelijk.

Bedankt voor jullie komst naar Twente en tot ziens bij de volgende wedstrijd op de Rijswijkse…

Ruud Wevers,
teamcaptain NO-NL