Golfen onder hoogspanning tijdens Rotterdam Open

0
692
RDAM Open

Dordrecht – Op 17 april werd alweer de 2e wedstijd van de NPSB tour gespeeld en daarvoor waren de liefhebbers naar Dordrecht afgereisd. Op golfbaan Crayestein, aan de rand van de Biesbosch, was iedereen mooi op tijd aanwezig en om 13.00 uur precies ging de wedstrijd van start. Voor de meesten ruim 4,5 uur later was hole 19 weer in zicht. De ervaring waren erg wisselend. Een aantal gaf aan te hebben genoten van de baan en de omgeving, terwijl er ook teksten vielen als “Ik kom hier nooit meer!”.  Voor nagenoeg alle spelers was dit een nieuwe baan en dat leverde hier en daar verrassende situaties op.

Telfouten
Verrassend was ook hoeveel tel- en rekenfouten er waren gemaakt bij het inleveren van de scorekaarten. Omdat alle scores meetellen voor de politiegolfer van het jaar competitie zijn alle kaarten in de computer ingevoerd en nageteld. Met het zachte voorjaarsweer en een extra ronde bitterballen werd het wachten verzacht.

Tweary en neary
De keuze om dit jaar in plaats van een “longest drive” te laten spelen voor een ‘tweary’ (de 2e bal zo dicht mogelijk bij de pin) bleek nu al een gouden greep. Maar liefst 5 spelers konden hun naam op het bordje schrijven omdat zij op dat moment het dichtste bij lagen. De laatste twee spelers die hun naam mochten noteren konden het bordje zelfs in de hole plaatsen. Twee maal een eagle dus (in twee slagen uitgeholed) bij de prijsuitreiking. Arnold en Claudia viel deze eer te beurt.

Ook hele zwermen birdies (één slag onder par) waren er geslagen. Maar liefst 14 spelers mochten voor hun prestatie een birdie komen ophalen.

En de 2 wedstrijdjes in de wedstrijd om de neary (in één slag dichtst bij de pin) waren ook spannend geweest. Dick verbeterde op hole 14 uiteindelijk 3 voorgangers en had de bal vanaf 140 meter in één keer tot op iets meer dan 1 meter van de vlag geplaatst. Op hole 17 was Harm de uiteindelijke winnaar waarbij hij zijn bal vanaf 132 meter iets verder dan 1,5 meter van de vlag deed stoppen. Hij verbeterde 4 voorgangers.

In het water
Eén van de deelnemers had zoveel ballen letterlijk in het water zien vallen en 10 maal een ‘streep’ op zijn kaart laten noteren, zodat de speciaal voor deze editie vervaardigde ‘duikbootprijs’ aan hem werd toegekend.

Prijsuitreiking
Van de 6 deelnemende gasten had Fleur met 31 punten de beste dag. In de categorie handicap hoger dan 18 waren de prijswinnaars:

  Naam Eenheid Handicap Punten
1. Theo Vrijland Rotterdam 22.9 35
2. Gijs Eerdman Midden-Nederland 36.0 30
3. Paul Stork Noord-Holland 19.6 29

Niemand uit deze categorie had dus kans gezien deze dag zijn of haar handicap te verlagen.

Datzelfde gold voor de lage handicappers, onder handicap 18.

  Naam Eenheid Handicap Punten
1. Claudia Vrijland Rotterdam 9.1 35
2. Paul de Ridder (alias) Rotterdam 12.6 35
3. John de Boer Politieacademie 12.9 33

Vanwege de hogere handicap werd Paul 2e en mocht Claudia de 1e prijs in ontvangst nemen. Daarbij ontving zij tevens de wisseltroffee en na een mooie dankspeech konden degenen die hadden aangegeven te blijven eten en zij die inmiddels ook honger hadden gekregen, aan de prima verzorgde barbecue.

Een mooie golfdag kwam ten einde en ook al ging het voor een groot aantal vandaag iets minder. De bekende golfspreuk op het bordje bleef voor velen van toepassing. Zie afbeelding bij dit verslag. 

Rectificatie!
Pas een dag na de prijsuitreiking werd de wedstrijdleiding opgeschrikt door een bericht dat er mogelijk een vergissing was gemaakt met de uitreiking van de Rotterdam Open Wisselbokaal. Niet de eerder genoemde winnaar van de lage handicap categorie, maar de al 2 maal eerdere wisselbokaalwinnaar Roel had zónder handicapverrekening 1 stablefordpunt meer behaald. Ook al had hij niet in zijn buffer gespeeld en deed hij ook niet mee om de podiumplaatsen, met zijn slechts 6 handicap slagen en 31 stablefordpunten was hij toch echt de sterkste speler van de dag gebleken in de strijd om de wisselbokaal. De naam wisselbokaal doet zijn naam hiermee nog meer eer aan en zal met de excuses van de wedstrijdleiding aan zowel Claudia als Roel, worden overgedragen aan Roel.