Golfers houden het niet droog tijdens Brabant Open

0
516
Golf NPSB

Oosterhout – Op 8 mei werd het Brabant Open gespeeld op de prachtige golfbaan Bergvliet in Oosterhout. Deze wedstrijd werd dit jaar voor de derde keer gezamenlijk georganiseerd door de eenheid Oost Brabant en de Koninklijke Marechaussee.

Weer werkt niet mee
Net zoals voorgaande jaren had de organisatie droog en zonnig weer besteld….. Helaas hebben we niet helemaal gekregen waar we om gevraagd hadden, maar echt harde regen is ons gelukkig bespaard gebleven, het was overall goed te doen! Hoewel niet iedereen het daar mee eens was….

Verbouwing
Rond 9.00 uur druppelden de eerste deelnemers binnen om zich aan de wedstrijdtafel te melden. Na het ophalen van de scorekaart kon iedereen genieten van een kopje koffie met iets lekkers. Voor degenen die nog even een balletje wilden inslaan vormde de driving-range een kleine uitdaging. Deze werd namelijk grondig verbouwd waardoor men in een groot net moest slaan. Enkele andere plaatsen in de baan ondergingen ook een grote metamorfose. Desondanks lag de baan er prachtig bij. We zijn benieuwd hoe de baan eruit gaat zien na deze grote renovatie! Vooral hole 18….. we gaan het nieuwe terras dan alvast reserveren!

Overvolle baan
De inschrijvingen voor deze wedstrijd liepen zeer snel dit jaar, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een vol deelnemersveld van 75 personen. Om 11.00 uur vertrokken alle flights middels een shotgun start over 9 holes. Door de baan waren er nog enkele spannende opdrachten zoals het slaan van een Neary of een Longest drive. En iedereen werd halverwege de baan door de horeca getrakteerd op een warm kopje koffie of thee wat een welkome verrassing was. Vanaf 16:00 uur kwamen de eerste flights weer terug in het gezellige clubhuis, waar ze op hun gemak nog even konden genieten van een bitterhapje en een drankje. Na de prijsuitreiking bleven zo’n 25 deelnemers eten, het waren er waarschijnlijk meer geweest als Ajax die avond niet had hoeven voetballen…… Maar dat mocht de gezelligheid niet drukken!

Wij willen als organisatie nog even wat woorden van dank uitspreken: allereerst alle lof voor het personeel: van horeca tot aan de greenkeepers, dankzij hen hebben wij een top dag gehad! Ook grote dank aan Petra en Wil die het met hun ondersteuning telkens mogelijk maken dat wij met zijn allen zorgeloos de baan in kunnen.

Maar het belangrijkste: Bedankt aan alle deelnemers voor een geslaagde dag en hopelijk tot ziens in 2020! Of op z’n Brabants: Houdoe en bedankt!!

Vera & Karel

De prijswinnaars waren:
Neary Dames: Lineke Bennema
Neary Heren: Paul Stork
Longest Dames: Claudia Vrijland
Longest Heren: Harold Visser

Categorie Hcp 0 – 15

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Kees Jansen Amsterdam 14.4 37
2. Jan Melissen Oost Nederland 9.8 36
3. Manuel Mulder Den Haag 12.4 36


Categorie Hcp 15,1 – 22

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Gerard Dekker Noord Holland 17.9 39
2. Harold Visser Landelijke Eenheid 17.8 37
3. Stefan van der Noordt Den Haag 15.9 36


Categorie Hcp 22,1 – 36

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Theo Vrijland Rotterdam 22.9 37
2. Tim Marcelis Noord Holland 36.0 37
3. Harry Rikkerink Landelijke Eenheid 23.4 33

Download complete uitslagenlijst, klik HIER!