Golfers succesvol in eerste winterkoppelwedstrijd

0
1592

Eemnes – Een wintercompetitie, dat was de wens van een aantal golfers vorig jaar. Maar ook organisatoren willen wel eens pauze dus een competitie was een beetje veel gevraagd. Het organiseren van één winterwedstrijd was wel mogelijk en na de uitnodiging van de manager van de prachtige parkbaan De Goyer om nog eens terug te komen (en die vervolgens een mooi tarief aanbood) werd de datum van 12 december vastgelegd. En om eens wat anders te spelen dan standaard stableford werd het een koppelwedstrijd Texas Scramble. De conclusie? Het was een TOPdag!!

Alles top
De organisatie was al vroeg op de baan en wat bleek? Alles was in dikke mist gehuld. Even was er twijfel of de wedstrijd wel op tijd zou kunnen starten maar rond 09.30 uur trok de mist op en werden de holes zichtbaar. Opluchting alom want een uur later starten, zou zomaar kunnen betekenen dat de laatste spelers moeite zouden hebben om voor donker binnen te zijn. Achteraf was dat evengoed het geval maar dat was toen nog niet bekend. Om 10 uur sloegen de eerste flights af op hole 1 en 10 en een uur later liepen alle spelers in de baan voor een heerlijk rondje golf.

De greenkeepers hadden ’s morgens vroeg speciaal voor ons de greens nog gemaaid en dat is zo laat in het seizoen erg ongebruikelijk. Het resultaat was dat de greens er uitstekend bij lagen en ook goede snelheid hadden. De hele baan lag er trouwens prachtig bij ondanks de kale bomen. De herfst kan een baan behoorlijk aantasten vanwege de vele regen maar De Goyer lijkt daar dit jaar weinig last van te hebben. Tel daarbij op dat het weer niet beter had kunnen zijn: zo’n 10 graden en helemaal geen wind. Alle ingrediënten voor een topdag en goede resultaten. En die kwamen er ook.

Texas Scramble
In een reguliere politiegolfwedstrijd speelt iedere speler voor zichzelf maar in deze wedstrijd was voor Texas Scramble voor 2 gekozen. Dit betekent dat beide spelers afslaan van de afslagplaats, vervolgens de bal kiezen die volgens hen het beste ligt en vanaf die plaats doen beide spelers hun volgende slag. Vervolgens weer de beste kiezen en weer vanaf die plek verder spelen totdat de bal in de hole ligt of er geen punten meer te halen zijn. Bij iedere slag dus twee kansen om een goede bal te slaan en dus ook twee kansen op een goede score. En dat bleek wel bij de prijsuitreiking. Van de 28 koppels waren er maar liefst 11 met 40 punten of meer.

De prijzen werden uiteindelijk als volgt verdeeld:

Cat. 1 Namen Eenheid Punten
1e Edwin Hofte / Erwin Verduin KMAR 45 (22 pnt 2e 9 holes)
2e Karel Vingerhoets / John Hartman KMAR 45 (21 pnt 2e 9 holes)
3e Hans Snip / Petra vd Aardweg NH / PDC 45 (19 pnt 2e 9 holes)

 

Cat. 2 Namen Eenheid Punten
1e Remco Boere / Dick Smit MNL 41
2e Nellie de Koning / Willem Lelijveld RDAM / KMAR 39 (12 pnt 2e 9 holes)
3e Femke Dekker / Hans Gelderman DH 39 (11 pnt 2e 9 holes)

De neary (bal dichtst bij de hole in 1 slag) werd gewonnen door Ben van Mierlo. De longest drive bij de dames werd geslagen door Djoeke Bovekerk en bij de heren door Paul de Jager. De vraag om deze wedstrijd volgend jaar weer te organiseren, werd met luid gejuich beantwoord. Hij staat gelukkig ook al op de wedstrijdkalender 2017 die elders op de website te vinden is. De golfers hebben nu een “winter-break” en de eerstvolgende politiegolfwedstrijd is op vrijdag 31 maart 2017 op golfbaan Westwoud in….Westwoud (nabij Hoorn, NH). Graag tot dan!