Golfseizoen 2019 van start met KMAR Open

0
815
KMAR open Rob laat zien hoe je moet putten
KMAR open Rob laat zien hoe je moet putten

Eemnes – Vele politiegolfers keken reikhalzend uit naar maandag 25 maart: de 1e wedstrijd van de Politiegolftour 2019.  Na een lange, natte winter waarin niet iedereen als een “doordouwer” is blijven spelen, werden golfstokken en –tassen onder het stof vandaan gehaald om te kijken of het nog een beetje wilde lukken in de baan. Op de altijd prachtige golfbaan De Goyer gingen maar liefst 80 spelers van start, een ongekend aantal voor de openingswedstrijd. Ondanks de soms hevige windvlagen en enkele regenbuitjes werden er prima scores binnengebracht. 

Er was er één jarig
Het was al bijzonder dat er zoveel animo was voor de openingswedstrijd. Deze kreeg een extra bijzonder karakter door de 60e verjaardag van Willem Lelijveld, één van de KMAR-collega’s. Het komt niet vaak voor dat een speler op de wedstrijddag jarig is. Hij had twee dagen eerder zijn afscheidsreceptie gevierd en nu werd hij nogmaals in het zonnetje gezet door slingers in de hal en de kleedkamer en speciale gebakjes. ’s Avonds bij het eten werd er voor hem gezongen en kreeg hij nog een cadeautje uitgereikt.  Graag gedaan Willem!

KMAR open Gebak vanwege de 60e verjaardag van Willem Lelijveld
KMAR open Gebak vanwege de 60e verjaardag van Willem Lelijveld

Veel nieuwe gezichten
Daarnaast was er de deelname van maar liefst acht collega’s die nog nooit aan een politiegolfwedstrijd hadden mee gedaan. Sommigen van hen hadden nog niet zo lang geleden hun baanpermissie gehaald en om dan gelijk aan een wedstrijd mee te doen, dat werd zeer op prijs gesteld. Alle nieuwelingen kregen bij binnenkomst een scorekaartmapje als extraatje uitgereikt. Hopelijk gaat hen dat over de streep helpen om vaker aan de wedstrijden mee te doen.

Niet helemaal droog gehouden
Tijdens het voorbereiden op de wedstrijd kwam er nog een flinke regenbui over Eemnes heen en met zorgelijke gezichten werd de hemel in de gaten gehouden. Gelukkig werd het weer droog en dat zou op enkele buitjes na ook blijven. De wind bleek wel een stevige factor tijdens de ronde in die zin dat niet iedereen daar even goed mee kon omgaan. De afstanden die normaal met de clubs werden geslagen, werden soms verreweg niet gehaald en soms gingen ballen juist veel verder dan gedacht. Het hoorde er allemaal bij. Er waren spelers die heel goed met de omstandigheden konden omgaan maar ook spelers die daar wat minder bedreven in waren. Ook hier was de vorm van de dag bepalend en ook dat tekent golf: de ene ronde is de andere niet.

KMAR Tim in zijn 1e wedstrijd
KMAR Tim in zijn 1e wedstrijd
Prachtige baan, geslaagde dag
De Goyer is zeker één van de mooiste parkbanen in Nederland en lag er prachtig bij. Zeker gezien de natte winter was het met het onderhoud uitstekend gesteld: netjes gemaaide fairways, de greens liepen over het algemeen goed ondanks dat ze nog wat hobbelig waren, de bunkers waren netjes aangeharkt en al met al lag het zeker niet aan de baan dat veel spelers moeite hadden om hoog te scoren. Zoals altijd waren er weer genoeg “hoogvliegers” die een heerlijk rondje liepen. Het werd dan ook een geslaagde dag met als extra accent de prijsuitreiking door Robert van de Kieft, hoofd Personeelszaken van de Kon. Marechaussee en bestuurslid van de NPSB, wat zeer op prijs werd gesteld. Hij kon de prijs voor de beste KMAR-golfer uitreiken aan Edwin Hofte, een trouwe deelnemer die als single-handicapper een prima score van 35 punten bijeen speelde.

De dag werd door ruim 40 deelnemers afgesloten met een heerlijke dagschotel waarna iedereen weer op huis aan ging. Op naar de volgende wedstrijd: het Rotterdam Open op golfbaan Crayestein op 17 april (inmiddels ook al vol geboekt).

PS Noot voor de prijswinnaars met meer dan 36 punten: het is een ongeschreven regel dat je je scorekaart registreert. Dit met het oog op de volgende wedstrijden. Bedankt voor je medewerking!

Met sportieve groet,
Petra en Wil

De uitslagen per categorie

Beste nieuwe golfer: Tim Marcelis, eenheid Noord-Holland, 36 punten

Aanmoedigingsprijs: Inge Biginski, eenheid Amsterdam

Neary hole 5: Willem Doorn, eenheid Amsterdam

Neary hole 14: Arnold van der Waarden, eenheid Oost-Brabant

Tweary hole 10: Floortje Bosma, Kon. Marechaussee (bal lag op zo’n 15 cm van de cup!)

Beste KMAR-golfer

Naam Handicap Punten
1. Edwin Hofte 9.0 35
2. Floortje Bosma 10.4 32
3. Jan Koppers 19.2 30

Hoge hcp (22.1 – 36.0)

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Gijs Eerdman Midden-Nederland 36.0 42
2. Jan de Boer PDC 25.0 37
3. Gerard Klievink Politieacademie 36.0 37

Mid hcp (15.1- 22.0)

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Stephan van der Noordt Den Haag 16.3 38
2. Olav Christan Amsterdam 15.5 35
3. Tineke Kuivenhoven Gast 20.8 33

Lage hcp (0 – 15.0)

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Jan Melissen Noord-Nederland 10.6 38
2. Petra van den Aardweg PDC 13.8 38
3. Egon Smeets Limburg 7.9 35