Golfseizoen succesvol afgesloten

0
1216
Blije-winnaars-van-een-kerstpakket-bij-de-WKW-2018
Blije winnaars van een kerstpakket bij de WKW 2018

Lochem – Op vrijdag 7 december jl. is op de prachtige golfbaan De Lochemse de laatste wedstrijd van de politiegolfkalender 2018 gespeeld. De aard van de wedstrijd: een serieuze fun-wedstrijd met als spelvorm Texas Scramble voor twee. Hierbij spelen de golfers in een koppel van twee waarbij steeds de beste van twee slagen wordt gekozen om vanaf die plek verder te spelen totdat is uitgeholed. Er zijn dus steeds twee pogingen om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen en dat is bijna een garantie voor hoge scores. En die kwamen er dan ook, ondanks de moeilijke weersomstandigheden.

Nat en wind
De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds: veel regen en harde wind was er toegezegd op Weeronline. En inderdaad, toen om half 10 de eerste flights de baan in gingen, regende het behoorlijk en hielden de spelers maar met moeite de bal in de baan door de flinke windvlagen. Gelukkig hield het na een uurtje op met regenen en bleef het droog tijdens het grootste deel van de wedstrijd. Omdat de laatste spelers maar liefst meer dan vijf-en-half uur nodig hadden voor hun rondje kregen zij aan het einde nog flink wat nattigheid over zich heen.

Goede conditie
Veel golfbanen liggen er in de herfst en winter niet op hun best bij. Zowel een hete zomer als de natte herfst doen een golfbaan geen goed maar De Lochemse lag er ondanks het jaargetijde nog prima bij. Er stond ruim voldoende gras op de fairways en de greens liepen nog redelijk snel ondanks het onderhoud dat was gepleegd. Ook een aantal spelers had duidelijk geen last van de omstandigheden en regen een flink aantal parren en birdies aan elkaar. Dat leverde flink hoge scores op bij de prijsuitreiking.

Internationaal tintje
Twee Belgische collega’s van Gent en Antwerpen gaven de wedstrijd een internationaal tintje. Sinds kort is er contact met de golfafdeling van de Belgische politie. Een interland ligt in het vooruitzicht in 2019 en deze twee collega’s kwamen vast een voorproefje nemen. Dat bleek een goede keuze: zij eindigden uiteindelijk als 2ein de lagere handicapcategorie.

Prijsuitreiking
Vanwege de laatste wedstrijd en een hoger deelnemersaantal dan was begroot (waar gelukkig nog wel budget voor was) waren er iets meer prijzen te vergeven: vier in elke categorie in plaats van de reguliere drie. De gelukkigen die een traditioneel kerstpakket in ontvangst mochten nemen, waren:

In de groep handicap 0 tot 17:

Naam

Eenheid

Gem. ex.hcp.

Pl. hcp.

team

Punten

1

Karel Vingerhoets /

Danny Waterloo

KMAR /

Gast

10.9

6

43

2

Ellis Beemsterboer / Geert Janssen

Politieacademie / Oost-Nederland

11.6

7

41

3

Jan Melissen /

Nico Nouwens

Noord-Nederland

14.1

8

40

4

Roel van Hunnik /

Frances Verheul

Land.Eenheid /

Gast

6.3

4

39

In de groep handicap 17.1 tot 36:

Naam

Eenheid

Gem. ex.hcp.

Pl. hcp.

team

Punten

1

Roald de Groot /

Tanne van Nispen

Land.Eenheid /

Gast

22,8

13

40

2

Thierry de Bilde /

Jef Pauwels

Politie Gent /

Politie Antwerpen

22,9

13

40

3

René ten Berge /

Gerard Dekker

Noord-Holland

17.1

10

39

4

Rick vd Berg /

Arie van Venrooy

KMAR /

Rotterdam

19.0

11

39


Tweary hole 4:
Huub de Kock, Landelijke Eenheid
Neary hole 8: Roald de Groot, Landelijke Eenheid
Neary hole 17: Willem Lelijveld, KMAR

Download volledige uitslaglijst klik HIER.

Wintercompetitie
Tijdens de komende wintermaanden wordt er door een aantal collega’s nog wel in politieverband gegolfd, nl. in de Golf Sixes competitie. Hiervoor zijn invallers van harte welkom. Graag contact opnemen met Willem Lelijveld (emailadres op te vragen bij mij).

Tot volgend jaar!
Rest mij alle organisatoren van onze politiegolfwedstrijden hartelijk te bedanken voor de prettige samenwerking en het succesvolle golfseizoen. Hen én alle spelers wens ik (ook namens Wil) een heel gezellige kersttijd en een sportief, liefde- en humorvol en vooral gezond 2019 toe. Graag tot volgend jaar als we de Politiegolftour beginnen op De Goyer op 25 maart a.s.Deze wedstrijd wordt binnenkort opengesteld.

Warme groet,
Petra van den Aardweg,
golfgedelegeerde NPSB