Grote belangstelling politie NK zaalvoetbal

0
1529
NK-zaalvoetbal-finale-NPSB

In Utrecht streden vrijdag 17 maart in totaal 24 teams om de landstitel bij het Politie NK zaalvoetbal. Midden-Nederland sleepte overtuigend de titel binnen.

Vanwege de grote vraag naar een politie zaalvoetbaltoernooi is het NK weer op de kalender gezet door de gedelegeerde. Na een oproep was het maximaal aantal deelnemende teams (24) bereikt. In totaal beleefden 250 collega’s een gezellige en sportieve dag waar voor alles gezorgd werd bij het afgehuurde sportcomplex Olympos. De deelnemers konden rekenen op goede arbiters. In totaal floten 4 scheidsrechters die ook eredivisie zaalvoetbal fluiten namens de KNVB. Het niveau was dan ook hoog en de scheidsrechters waren zeer te spreken over de sportiviteit van de deelnemers.

Hoog niveau
Na de poulewedstrijden werd duidelijk dat veel ploegen aan elkaar gewaagd waren. Sommige ploegen bereikten de halve finale door doelsaldo. De halve finale ging tussen Zeeuws Vlaanderen tegen Midden-Nederland en Groningen tegen Den Haag. Beide wedstrijden waren spannend en van hoog niveau. De uiteindelijke winnaars waren Midden-Nederland en Groningen. Tijdens de finale waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd, hoewel de eindstand na 20 minuten dat niet deed vermoeden. Het spel was snel en golfde op en neer. Je kon zien dat beide ploegen niet voor het eerst zaalvoetbal speelden. Midden-Nederland is een ervaren en slimme ploeg counterde uiteindelijk naar de titel met 3-0. Een verdiende winnaar en een blije coach Nihat Karadag. De derde plaats werd opgeëist door het team van Zeeuws Vlaanderen. Deze waren met 3-0 te sterk voor Den Haag.

NK-zaalvoetbal-NPSB-vlagIn Maart 2018 zal het volgende NK zaalvoetbal t.b.v. politieteams worden gehouden. Zorg dat je je snel inschrijft!

Foto’s en tekst: Hans van Nistelrooij