Gulbergen 24

0
2588
Gulbergen24

In het weekeinde van 27 en 28 september 2014 werd voor de vierde keer de Gulbergen 24 georganiseerd. Dit is een 24-uurs mountainbike wedstrijd in het Brabantse Nuenen.

Vanuit de NPSB werd voor derde keer meegedaan met een 112 team en een 0900 team.

Het 112 team, dat de afgelopen jaren als tweede eindigde, was er op gebrand om ook dit jaar een minstens zo goede prestatie neer te zetten. Ze stonden met tien deelnemers aan start.

Het 0900 team ging vooral voor de uitdaging en prestatie die men wilde leveren tijdens dit evenement. Zij werden voorafgaand aan het evenement, door droevige omstandigheden, geconfronteerd met afzeggingen. Zij hebben uiteindelijk met 4 deelnemers de 24-uurs race volbracht. Beide teams startten in de categorie voor bedrijventeams.

Midden op het Landgoed Gulbergen ligt het zogeheten ‘Dak van Brabant’, met 60 meter boven NAP het hoogste punt van Brabant. In totaal klimmen de deelnemers in een etmaal zeker zoveel als drie keer de Alpe d’Huez. De route loopt door Nuenen en de bossen van Geldrop-Mierlo, over Bospark ’t Wolfsven. Vanaf de start is er meteen een steile klim van ongeveer een kilometer lang, gevolgd door een bochtige, steile afdaling. Na de oversteek van het Eindhovens kanaal volgt een bosrijke singletrack. Dit een technisch gedeelte met kleine hoogteverschillen. Iedere ronde is ongeveer 8 km lang.

Het 112 team, onderleiding van bondscoach Nederlandse politie wielerselectie Jef van Hooft startte de race voortvarend. Het werd al snel duidelijk dat de eerste plaats dit jaar niet haalbaar was. Het team “SportMax Sportgeneeskunde” reed zeer snelle tijden, mede omdat zij enkele profs binnen hun gelederen hadden. De strijd om de tweede plaats werd echter erg spannend. De teamleden van het 112 team reden constante tijden waardoor het team “CycleTrend Team 2” rond middernacht werd ingehaald. Gedurende de nacht kwam het “Cycle Trend” team sterk terug waardoor ze de tweede plaats terug veroverden. Het 112 was niet naar Brabant afgereisd voor een derde plaats, dus werd de achtervolging ingezet. In het ochtend gloren werd het “ Cycle Trend” team ingehaald en gedurende de rest van de ochtend op een ronde achterstand gereden. De deelnemers van het 112 team zetten nog even hun beste beentje voor en reden stuk voor stuk een persoonlijk record. Het 112 team eindigde op een tweede plaats in het bedrijven klassement over een afstand 585 kilometer.

Het 0900 team, onderleiding van Sjef Brouwers, startte met vier rondes fietsen per deelnemer. De mannen hadden het tempo er flink in en haalden menig deelnemer op de steile klim in. Ze nestelden zich al snel op een tiende plaats in het bedrijvenklassement. Gedurende de nacht hadden Sjef, Peter, Frank en Marco het zwaar. Het gebrek aan teamleden begon zijn tol te eisen. Ze hielden het echter knap vol en gingen door.

Ze bleven waakzaam en dienstbaar en hielpen zelfs een gevallen fietser, die met zijn hoofd op een boomstronk terecht was gekomen. De fietser werd afgevoerd met een ambulance. Maar meldde zich even later dankbaar bij het onderkomen van de NPSB. Hij had flink last van nekklachten, maar verder ging het goed met hem.

In de zware ochtend uren werd het 0900 team bijgestaan door Jos. Hij nam drie rondes voor zijn rekening. De mannen reden verdienstelijk naar een tiende plaats in het klassement. Ieder had na 24 uur meer dan 100 kilometer in de benen. Een heel knappe prestatie!

De 24-uurs race was een fantastische ervaring en had niet plaats kunnen vinden zonder Sjef Brouwer en Jef van Hooft. Daarnaast ook een dankwoord aan Koos Antonis en Jan Assink voor hun ondersteuning gedurende de 24 uur. Tot slot ook Karin, de vrouw van Sjef, enorm bedankt voor de overheerlijke pastasalade.

Team 112 bestond uit: Jef, Bram, Dave, Wim, Wilbert, Koen, Rein, Wim, Martin en Gerard.
Team 0900 bestond uit:  Sjef, Peter, Frank, Marco en Jos