Hang-On Survivalrun

0
1310
Hang On 2018

Afgelopen weekend, 24 en 25 november, werd in de bosrijke omgeving van Doorn en Driebergen de Hang-On survivalrun georganiseerd. Een survivalrun verdeeld over 2 dagen. Waaraan 2500 deelnemers uit 12 verschillende landen deelnamen.

Een zeer uitdagend parcours met veel variatie qua ondergrond en hindernissen. Survivalhindernissen werden afgewisseld met typische obstakels. Kenmerkend voor deze run zijn de pittige “laantjes” met veel hindernissen achter elkaar, natuurlijk afgewisseld met mooie looptrails door de bossen. Ook de hindernissen bij het bekende vijvertje zijn berucht. Nu was er zelfs een soort van ninja warriors obstakel verwerkt in het parcours.

Vanuit de NPSB konden deelnemers op de zaterdag kiezen uit de 8 km koppel en teamrun met 49 hindernissen. Op de zondag koos men uit de 13 km koppel en teamrun met 65 hindernissen.

De omstandigheden waren prima. Koel, weinig wind en er hing veel positiviteit in de lucht. Altijd bijzonder om te zien dat de toeschouwers en vrijwilligers zo enthousiast zijn naar alle deelnemers.

Er is zeker competitie tussen de deelnemers maar nooit enige vijandigheid naar elkaar toe. Daarin onderscheid de survivalsport zich ten opzichte van andere sporten. We kijken terug op een geslaagd en actief weekend.

De uitslagen zijn te vinden op hang-on-run.nl