Harold Visser en Kevin Broersma Golfmasters op de Noordwijkse

0
859
De prijswinnaars van de laatste NPSB Masters
De prijswinnaars van de laatste NPSB Masters

Noordwijk – Op maandag 21 november jl. werd op de schitterende golfbaan De Noordwijkse één van de laatste wedstrijden van dit seizoen gespeeld. De NPSB Masters is een wedstrijd voor de beste politiegolfers van het afgelopen seizoen. Via de inmiddels afgeronde politiegolftour kon men kwalificatie afdwingen voor het spelen op De Noordwijkse dat op zichzelf al een mooi cadeau is. De baan ligt besloten in de duinen en maakt in pure vorm onderdeel uit van de omgeving. Er werd dan ook met volle teugen genoten van een baan waar geen enkele hole saai is en waar iedere club in de tas nodig is om een goede score neer te zetten.

Wisselende omstandigheden
Twee jaar geleden werden de spelers op De Noordwijkse bijna van de baan geblazen, zoveel wind stond er. Dat stond velen nog helder voor de geest. Op deze maandag kwam de regen in de ochtend met bakken uit de hemel vooral in de bovenste helft van ons land. Rond de eerste starttijd van 12 uur ging dat over in een langzame miezerregen waardoor de helft van de groep een tijd met regenpak aan en paraplu boven de tas de baan door ging. Gelukkig werd het tegen een uur of twee droog en liet zelfs de zon zich af en toe zien. De wind bleef nagenoeg weg dus er waren ideale omstandigheden voor goede scores. Dat lukte helaas niet iedereen.

Een pittige golfbaan
De Noordwijkse kent zo zijn eigen wetten: bijna niets in de baan is recht en het is heuvel op, heuvel af en dat vergt een goede conditie. Golf vraagt daarbij veel van je concentratie en dat levert dan dus een pittig rondje op. Daarnaast lag de baan er ondanks de vele regen van de voorbije weken prima bij en de greens liepen loeisnel. Heel precies putten om de bal in de hole te krijgen, lukte ook niet iedereen. Veel spelers merkten na afloop op dat ze wel zo’n 10 ballen net over het randje van de hole weg zagen rollen. Heel irritant. Daar trokken Harold Visser en Kevin Broersma zich niets van aan. Zij hadden een prima dag en waren in hun handicapcategorie de “Golfmasters” van 2019.

Uitslag
Helaas waren niet alle spelers die in de prijzen vielen bij de prijsuitreiking aanwezig. Daarom is de onderstaande uitslag iets anders dan in het Excel-overzicht staat vermeld, Download NPSB Masters 2019 – uitslag.

De prijzen waren voor:

In de klasse handicap 0 tot 16:

Naam

Eenheid

Ex.hcp.

Punten

1

Harold Visser

(20 punten op de 2e 9)

Land. Eenheid

15.1

36

2

Paul Simpelaar

(19 punten op de 2e 9)

Noord-Holland

15.1

36

3

Nellie de Koning

Rotterdam

10.8

34


In de klasse handicap 16.1 tot 24:

Naam

Eenheid

Ex.hcp.

Punten

1

Kevin Broersma

Amsterdam

23.9

37

2

Djoeke Bovekerk

Noord-Nederland

18.2

31

3

Pien Bastiaansen

PDC

23.9

29


Neary hole 3:
Paul Simpelaar
Tweary hole 7: Hans Snip
Neary hole 12: Hans Cornuijt

Nog een paar wedstrijden te gaan
Dit seizoen staan er nog twee wedstrijden op de kalender: de Texel Challenge op 7 november (nog zeer beperkt plaatsen beschikbaar) en de Winter Koppel Wedstrijd op 12 december (nog ruim voldoende plaatsen vrij). Informatie via golf@politiesport.nl.

Seizoen 2020
De nieuwe wedstrijdkalender is in grote lijnen klaar en zal zo spoedig mogelijk worden gedeeld met de spelers en op deze golfpagina. De eerste wedstrijd is al wel bekend: het KMAR Open wordt op 1 april 2020 (geen grapje) gespeeld nabij KMAR-stad Apeldoorn, op de hele fijne golfbaan De Scherpenbergh in Lieren. Voor wie de golfspullen heeft opgeruimd tot het voorjaar: graag tot dan!