Heerlijke laatste dag Golf Sixes

0
939
Golf Sixes dag 4 - team Den Haag en Mix-Holland zijn er klaar voor
Golf Sixes dag 4 - team Den Haag en Mix-Holland zijn er klaar voor

Den Bosch – Wat gaat de wintertijd toch snel als je gewoon je favoriete sport kunt blijven beoefenen!! Ondanks de weervoorspelling waren de vier teams op tijd en compleet aanwezig op golfbaan Haverleij. Er was nog genoeg eer te behalen voor alle teams en de spanning was dan ook voelbaar bij binnenkomst.

Invallers
In de laatste dagen moesten er nog wat inpassingen worden gedaan in team Mix-Holland omdat er deze keer geen buggy’s de baan in konden. Daardoor konden enkele vaste spelers niet mee doen. De daardoor ontstane plaatsen werden feilloos ingevuld door Petra en Wil die deze dag wel wilden spelen maar niet zouden deelnemen aan de wedstrijd. Team Den Haag had nog een extra reservespeler meegenomen om een eventuele laatste afzegging op te kunnen vangen. Dit was niet nodig. Maar beter ook want het is toch wel apart om een speler in een concurrerend team mee te laten spelen.

Nattigheid
Golfbaan Haverleij van de Burggolf-organisatie lag er gezien de periode van het jaar redelijk bij. Voorafgaand aan de wedstrijd voelden we al figuurlijk nattigheid, tijdens het spelen was dat letterlijk. Sommige plekken waren behoorlijk drassig en ook de greens waren nat, hobbelig en niet snel. En terwijl de regen af en toe naar beneden sijpelde, konden we gelukkig spelen vanaf de normale teeboxen en op zomergreens. Dat maakt het spel zeker interessanter dan de grove winter alternatieven.

Latere start
Na de goede ervaring van de derde wedstrijd hebben we weer gekozen voor de iets latere start en de aansluitende avondmaaltijd. Nadat bij de ontvangst de koffie/thee en bijbehorende, goed vullende, versnapering waren genuttigd, ging het snel naar de driving-range om de spieren een beetje los te maken en te voelen of de wedstrijdvorm aanwezig was. Het blijft altijd gek dat je vanaf die mat de ballen gemiddeld beter weet te raken dan gedurende de wedstrijd met wisselende baansituaties.  Maar goed, hoop doet leven.

Golf Sixes dag 4 - René ten Berge in opperste concentratie
Golf Sixes dag 4 – René ten Berge in opperste concentratie
De baan in
Na enig zoeken werden de holes 1 en 10 gevonden en kon de strijd beginnen: Rotterdam speelde tegen Noord-Oost Nederland en Den Haag tegen Mix-Holland. Gehuld in de meest creatieve waterafstotende uitmonsteringen werden de holes bespeeld. Want helaas hielden we het dus niet droog. Geen zware regen maar wel van die nattigheid die je lijf doet rillen.
Daarnaast is het dan ook lastig om de natte clubs goed vast te houden. Een uitdaging dus.

Na de eerste negen holes moest er weer gewisseld worden tussen de koppels. Een gelegenheid om te sfeer te proeven en de ervaringen te delen. De teams die streden om de plaatsen 1 en 2 (Rotterdam en Den Haag) zag je een beetje vertwijfeld naar elkaar kijken. Daarentegen liepen de golfers van de teams N-O Nederland en Mix Holland met een glimlach op het gezicht naar de volgende golfronde. Dat beloofde nog wat. De strijd was nog in volle gang en het balletje kon nog alle kanten op gaan rollen.

Dat rollen deden de ballen ook letterlijk. Er waren golfers die op deze dag, met zware omstandigheden, de ene na de andere mooie put maakten. We hebben het dan over afstanden van 6 tot 11 meter vanaf dat kleine gaatje met een diameter van 10.795 cm. Ga er maar aan staan.
Als de tegenstander de puts dan mist van een afstand van soms maar een enkele centimeter hoef je het gevoel niet meer te beschrijven.

Uitslagen
Na binnenkomst van de teams maar weer eens de standen opmaken. Bizar, bizar, bizar.
De teams Rotterdam en Den Haag, die na 3 speelronden op plek 1 en 2 stonden, hadden beiden verloren met dezelfde overtuigende cijfers: 7 – 11. Dat is gewoon een letterlijk pak op de broek dus.
Hulde voor de teams Mix Holland en Noord-Oost Nederland die zich van hun sterkste kant hebben laten zien.  Dit noemt men in competities ook wel “de sportieve plicht doen”. Knap gespeeld!

Na rekenen en opnieuw rekenen was er dan toch een uitslag.
Den Haag, met een gelijk aantal wedstrijdpunten als Rotterdam, is de kampioen geworden met een miniem verschil in het aantal gewonnen sets.

Golf Sixes dag 4 – Manuel Mulder – Manja Schilstra – Michel ten Broeke – Ben Nederpel.

De totaaluitslag:

Den Haag Rotterdam Noord Oost NL Mix Holland
1e 2e 3e 4e
punten sets punten sets punten sets punten sets
Zoetermeer 4 9,5 4 10.5 2 8,5 2 7,5
Purmerend 4 12 4 9,5 2 8,5 2 6
St Nyk 3 9 3 9 4 11,5 2 6,5
Haverleij 2 7 2 7 4 11 4 11
Totaal 13 37,5 13 36 12 39,5 10 31

Wisseltrofee en afsluiting

Manja Schilstra van PGA Holland overhandigde vervolgens de door de PGA beschikbaar gestelde wisseltrofee aan de trotse teamcaptain van Den Haag, Michel ten Broeke die zich voor deze gelegenheid strak in het groene pak had gehesen.  (Was er dan toch overtuiging?)

Hierna ging iedereen aan tafel om gezamenlijk op gezellige wijze de heerlijke dag en competitie af te sluiten.

Volgend jaar weer
Beste golfers, we kijken trots en voldaan terug op deze competitie die als pilot is gestart. Gesterkt door de conclusies die we mogen trekken uit de door bijna iedereen ingevulde evaluatieformulieren met vrijwel alleen paar positieve scores: het heeft onze verwachtingen ruim overtroffen!!!!

We halen een paar hoogtepunten uit de evaluatie: een 9.7 voor de sfeer, een 9.5 voor de spelvorm in teamverband en een 9.6 om dit zeker te gaan herhalen.

Mede namens Petra, gedelegeerde en initiatiefneemster, zeggen wij daarom met volle overtuiging:
graag tot ziens in het najaar 2019 voor de volgende NPSB GOLFSIXES. En om met beroemde woorden af te sluiten: zorg dat je erbij bent, want de thuisblijvers hadden de afgelopen maanden weer eens ongelijk!

Manuel en Ben