Heerlijke tweede dag van Golf Sixes

0
668
GolfSixes-2

Purmerend – Na de zeer geslaagde eerste wedstrijd (zie eerder verslag) was het natuurlijk de vraag of we dat niveau qua spel en sfeer vast zouden kunnen houden.  We hebben er alles aan gedaan om dat doel te bereiken en we mogen zeggen: Dat is geslaagd!

Naar Noord-Holland
Wederom was Pluvius ons zeer wel gezind. Donderdag de 13de bleek een frisse zonovergoten dag te zijn met weinig wind.  Ideaal golfweer dus. Ondanks dat een aantal leden van Team Noord Oost Nederland werden opgehouden door een file boven Purmerend lukte het toch om iedereen op tijd op de teeboxen van de lussen Rood en Wit te krijgen.  Voor hen die geen oponthoud hadden, was er natuurlijk ruimte voor koffie compleet en de mogelijkheid om even warm te draaien op de driving-range. De vier teams waren compleet en vandaag streden Rotterdam e.o. tegen Noord- en Oost Nederland en Mix Holland (KMAR aangevuld met politie-eenheden) tegen Den Haag om de dagoverwinningen.

Systeem intact
Gezien de positieve respons van de eerste wedstrijd hebben we het systeem intact gehouden. Met andere woorden: in de ochtend 9 holes (die in 3 sets van 3 holes worden gespeeld), vervolgens lunchen en na het wisselen van de koppels wederom 3 sets van 3 holes. 

De teamcaptains Manuel Mulder voor team Rotterdam, Michel ten Broeke voor team Den Haag, Ruud Wevers voor team Noord- en Oost NL en Willem Lelijveld voor team Mix Holland hadden met een goede balans qua speelsterktes weer een mooie teamindeling samengesteld.  

De bij de eerste wedstrijd uitgedeelde wintermutsen met opdruk kwamen vandaag goed van pas.
Bij aanvang was het rond het vriespunt en met de muts bleven de oren en dat wat ertussen zit lekker warm. Bovendien is het een leuk gezicht om die mutsen door de baan te zien gaan. Vooral die echt felrode van Den Haag waren bijna vanaf elke plek op de baan te zien.  

Op tijd van de tee
De eerste afslagen werden precies om 09.30 uur en natuurlijk met veel aandacht van de andere teamleden uitgevoerd. Altijd lastig met publieksdruk. Wonderwel ging het in het algemeen goed en vertrokken de ballen in de richting van de hole. Dat het nog fris was, bleek al snel toen de eerste flights op de hole aankwamen. Deze waren licht aangevroren en we mochten ons gelukkig prijzen om er überhaupt nog op te mogen spelen. Bij veel banen zouden we verbannen zijn geweest naar de veel minder fijne wintergreens.  De snelheid op de greens was wel een dingetjes. Het was best lastig inschatten hoe de bal zou rollen over dat opgevroren gras. Er zijn daardoor vele puttjes net gemist. 

Warme break
Na de eerste negen holes was er de verwachte break met lunch. Warme soep en lekkere broodjes stonden voor ons klaar. Tijdens de lunch werden de ervaringen gedeeld en de tactiek voor de middagsessie besproken.  Team Mix Holland moest een spelerswissel toepassen omdat er op de witte lus geen buggy gebruik was toegestaan. De gebruikster daarvan had alle begrip en haar plek werd moeiteloos door Manja Schilstra van de PGA ingenomen. Zo zie je maar dat ze ons niet alleen met raad maar ook met daad bijstaat. Wederom dank daarvoor. 

De middagsessie verliep net zo als de ochtend. Veel plezier en hier en daar echte wedstrijd.  Soms kon je de emotie horen en zag je de gebalde vuisten op de greens wanneer er een hole gewonnen was. Dat is echt leuk om te ervaren want daar is het nu precies om te doen bij dit spelconcept: 
teamgeest en spirit!!

Rond kwart voor vier had iedereen hole 19 bereikt en de dorst gelest worden en de kou uit het lijf verjaagd. Met de ervaring van de eerste wedstrijd ging het uitrekenen van de uitslagen wat vlotter en kon er om 16.15 uur over worden gegaan naar de bekendmaking van de uitslag.

Uitslag
De strijd tussen Noord- en Oost Nederland en Rotterdam bleek tot de laatste hole spannend te zijn geweest. Met een heel nipt verschil ging de overwinning naar Rotterdam met een stand van 9,5 tegen 8,5 sets. De strijd tussen Den Haag en Mix Holland was wat duidelijker. Den Haag trok de overwinning (een beetje geflatteerd) naar zich toe met 12 tegen 6 sets. Daarbij was de chip-in birdie die Petra maakte op de laatste hole om de stand in die partij gelijk te trekken wel één om in te lijsten: met flink wat backspin viel de bal precies op de rand van de green om vervolgens de juiste lijn naar de hole te vinden. Tergend langzaam en met precies de laatste rol van de bal viel hij in de hole. Ware kunst….. 

Tussenstand
De tussenstand komt daarmee op: Rotterdam en Den Haag beiden 8 punten en NO-Nederland en Mix Holland beiden 4 punten.

Deze uitslag nemen we mee naar de volgende wedstrijd die gepland staat op 14 januari 2019 op de Burggolfbaan in Sint Nicolaasga. Het wordt die dag al spannend want de strijd zal dan gaan tussen Team Mix Holland en Team Noord Oost en tussen Team Rotterdam en Team Den Haag. 

Na de bekendmaking van de uitslag bedankte bondsgedelegeerde Petra van den Aardweg de Golf Sixes-organisatoren Manuel en Ben voor hun inspanning om deze pilot vorm te geven.  Ze liet dit gepaard gaan met voor beiden een greenfee-voucher voor de Texelse. Deze werd in dank aanvaard en zal op een later tijdstip gebruikt gaan worden.

Fijne feestdagen!
Wij wensen u allen bijzonder fijne feestdagen en hopen jullie in goede gezondheid weer te treffen op de 14de januari.

Manuel en Ben