Herkansing voor NK Badminton

0
1341
NK-Badminton-Polite-2019

Eigenlijk zou het NK Badminton voor Politie dit jaar gehouden worden op vrijdag 5 april 2019. Door allerlei oorzaken waren er toen slechts 38 inschrijvingen. Omdat er veelal in vier categorieën ingeschreven kan worden, t.w. landelijke competitiespelers, regionale competitiespelers, recreanten die regelmatig spelen en een campingklasse, valt er met 38 inschrijvingen niet veel eer te behalen en werd het toernooi afgelast. Op donderdag 12 december ging het toernooi in de herkansing. Nu stonden er 80 deelnemers op de lijst waarmee een mooi toernooi gespeeld kon worden.  De aftrap was wederom op het mooie sportcomplex van de Eenheid Amsterdam (PT0). Vanuit het hele land kwam men opdraven: Maastricht, Groningen, Assen en ja ook wederom weer veel collega’s uit Den Bosch. Om 10.00 uur werd er aangevangen met de mixen, daarna de singles, gevolgd door de heren- en damesdubbels en uiteindelijk rond 18.30 uur werden alle prijzen uitgereikt. Een mooi dagje badminton in Amsterdam. 

Nagenoeg alle partijen werden in poules gespeeld, waardoor niemand uitgerust weer naar huis ging.  Alle singles werden gespeeld volgens het systeem “the best of three” tot 11 punten zonder verlenging (normaal the best of three tot  21 punten) . De mixed dubbels en mannen- en vrouwen dubbels werden allemaal gespeeld volgens het systeem the best of three tot 21 punten. 

In de landelijke (hoogste) categorie won Sabar Lapré (Landelijke Eenheid) de titel die hij nu voor de 11e keer pakte.  Deze keer ten koste van Thierry Meertens (eenheid Limburg) die hij met 11-7 en 11-9 versloeg.  De bronzen plak ging naar Thijs Koelemeij (eenheid Rotterdam). Bij de dames pakte Agnes Ranzijn (Noord-Holland) de titel weer terug van de kampioene van 2018, Bianca de Vree (VTSPN) met 11-6 en 11-5. Deze dames wisselen het stuivertje wel vaker de laatste jaren…..  De bronzen plak was voor Marjolein Doeland (eenheid Rotterdam).  

In de regiocategorie bestond de finale uit twee collega’s die voor het eerst deelnamen t.w. Geert Kruiskamp (Landelijke eenheid) en Bas de Graaf (eenheid Oost-Brabant). Het werd een spannende driesetter die gewonnen werd door Geert met 6-11, 11-7, 11-3. De bronzen plak was voor Peter Verwei (eenheid Oost-Nederland).  Helaas gingen de dameswedstrijden niet door, omdat daar geen animo voor was. Hierbij gelijk maar een oproep aan dames die competitie spelen; doe mee!! 

In de recreantencategorie ging collega John Kolijn (eenheid Midden-Nederland) er met de beker vandoor. Hij won in de finale van Bram Horsten (eenheid Oost-Nederland) met 11-6, 10-11 en 11-9. De strijd om het brons was een Amsterdams onderonsje. Tim de Ruiter was de sterkste in deze strijd. Bij de dames pakte Kim Roossien (eenheid Noord-Nederland) de titel ten koste van Lida van Voorthuizen (eenheid Rotterdam).

 

In de camping categorie was John Harberink (PDC) de sterkste door in de finale Cornelis Vermeulen (eenheid Midden-Nederland) te kloppen met 11-5 en 11-7. Brons was er voor Farley Matagora (eenheid Oost- Brabant). Ook in deze categorie geen dames aanwezig die wilden singelen. Er deden natuurlijk wel dames mee (vrouwendubbels en -mixen) zie hiervoor alle uitslagen op: 

http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/tournament?id=D155BE87-F818-4654-B1A2-ECAA487E58AD

Gedelegeerde badminton
Ger Tabeling