Herstelsporters in training

0
846
training-pto-met-han

Onlangs kwam een deel van de NPSB herstelsport groep in Amsterdam bijeen voor een afwisselende training waarbij de meest uiteenlopende beweegvormen – zowel fysiek als mentaal – werden ingezet. De training stond onder leiding van ‘buitenspeelbaas’ Han Baeten van www.loopjebeter.nl, met assistentie van begeleiders/trainers Michel, Jeroen en Jacqueline van de NPSB herstelsport. Bij de training werd vooral gebruik gemaakt van wat de natuur te bieden heeft.

In tweetallen werkten de deelnemers een traject af waarbij takken uit het bos werden ingezet bij balansoefeningen en oude autobanden voor kracht. Het waren vooral de lachspieren die aan bod kwamen bij het nadoen én raden van een dierenloopjes. Met verschillende klimoefeningen werden persoonlijke grenzen verlegd en tot slot werd het vertrouwen getoetst bij een oefening waarbij de helft van het duo met de ogen dicht in de richting van een sloot moest lopen. Voor wie wilde stond aan het eind van de training een dip in de nabij gelegen Amstel op het programma. Het was een geslaagde dag die in stijl werd afgesloten met koffie en een zelfgebakken lekkernij.

De NPSB herstelsport wordt ingezet om fysiek of mentaal geblesseerde collega’s te helpen op weg naar herstel. De deelnemers werken zich op naar een sportieve doel; deelname aan de Jurassic Coast Challenge 2021.