Het 3e NK Politiehockey 2016: en de winnaar is…

0
1726

Amersfoort – Op vrijdag 30 september meldden rond 09.00 uur de eerste collega’s zich bij het toernooisecretariaat op AMHC. Een prettig nazomerzonnetje liet zich al zien en het beloofde een mooie dag te worden om samen een lekker potje te hockeyen. Ondanks de vele (last-minute) afmeldingen, konden we deze editie toch weer 1 team meer inschrijven dan vorig jaar. En collega’s toonden zich flexibel en er werd her en der bij elkaar ingevallen. Het toernooischema werd omgegooid en om kwart voor 10 startte dan de strijd om de Piet Bisschopbokaal.

We verwelkomden voor hun eerste deelname het team van de Koninklijke Marechaussee. Goed om te zien dat steeds meer collega’s de weg naar het (politie)hockey weten te vinden. Naast Facebook en Twitter (zoek op: Politiehockey) is er nu ook een NPSB-app (te vinden in de Playstore) waarop je ons en vele andere sporten op kunt volgen. En er lopen wat goede hockey(st)ers rond binnen de Nationale Politie en KMAR! De ambitie om in 2017/2018 een prestatie-elftal neer te zetten, lijkt omgezet te kunnen worden in werkelijkheid. Daarmee hopen we nog meer collega’s een zowel recreatief als prestatief aanbod te geven met als doel: nog meer hockeyende politiemensen! Volgend jaar gaan we voor 10 teams, dus noteer vast in je agenda de laatste vrijdag van september, 29-9-2017, dan staat het 4e NK alweer gepland op het mooie complex van AMHC Amersfoort.

De eerste poulewedstrijden gaven al aan dat 3 teams erg sterk waren en voor de winst gingen: Den Haag, Oost-Nederland en Oost-Brabant 1 sleepten de meeste winstpunten binnen. Ook nieuwkomer KMAR liet zich van haar beste kant zien en bereikte daarmee de  halve finale. Verrassend maar verdiend wonnen de Oosterlingen van de Brabanders en toonde Den Haag zich te sterk voor de KMAR. Door de ondermaatse prestaties (en bezetting) van titelhouder ZWB, geen Brabantse finale dus en niet eens een Brabants team in de finale. Het ging lange tijd gelijk op tussen de Haagse collega’s en Oost-NL maar uiteindelijk werd eenheid Den Haag uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Politiehockey 2016! Iets waar ze al drie jaar lang voor in training waren, een heus transferbeleid invoerden, is gelukt! Eenheid Den Haag mag zich nu met recht een heel jaar lang de trotse bezitter van de Piet Bisschopbokaal noemen, proficiat! Voelt lekkah tog? Zelfs op Twitter waren de felicitaties vanuit alle hoeken van het land te lezen!

Zoals gezegd, onze gastheer (Frans) van AMHC zorgde wederom ervoor dat alle collega’s niks tekort kwamen. Een prima lunch en een overheerlijke BBQ zorgden voor goed gevulde magen en gezellige en ontspannen contacten tussen en na de wedstrijden. Verder werd het nieuwe digitale scorebord van AMHC tijdens het toernooi opgestart zodat de deelnemers “live” alle Twitterberichten over het NK mee konden lezen en wat foto’s konden zien; daar gaan we volgend jaar dus echt leuke dingen mee doen!! Ook DJ Thymen van Starshow luisterde het toernooi op met wat lekkere beats. De weergoden bleven ons goed gezind en dat alles samen met de sportieve inzet van alle deelnemers zorgde, wat ons betreft, voor een meer dan geslaagd NK! Tot volgend jaar!

Eindstand 3e NK Politiehockey 2016:

1.     Den Haag
2.     Oost-Nederland
3.     Oost-Brabant 1
4.     KMAR
5.     Zeeland-West-Brabant
6.     Oost-Brabant 2
7.     Rotterdam

Hieronder de link naar het fotoverslag: https://goo.gl/photos/sUR1wQAQCDadfHYD7

En via onderstaande QR-code kun je de nieuwe NPSB-app downloaden zodat je ook van het laatste politie(hockey-)sportnieuws op de hoogte kunt blijven!
static_qr_code_without_logo