Het hoge noorden sluit het jaar af

0
1748
kleiduivenschieten Nieuwe Pekela 2016

Op 14 september in de vroege ochtend gaan de kleiduivenschutters van de NPSB op weg naar het hoge noorden om daar de afsluitende wedstrijd van het jaar te schieten op het schietcentrum van Vulpes Vulpes in Nieuwe Pekela. Het weer was ons, zoals gebruikelijk, goed gezind. Het zou wederom een hele warme zomerdag worden. Zoals in voorgaande jaren werden we hartelijk ontvangen.  Door de baanbeheerder Bert Wilsing was een prachtig parcours gebouwd.  Omdat  na deze laatste wedstrijd van het jaar de kampioen van 2016 bekend zou zijn, zou het een spannende  wedstrijddag worden. Temeer omdat er drie kanshebbers  waren om die titel binnen te halen. Er heerste dan ook een gezonde spanning.  Jur en ik hadden de vrijheid genomen om op voorhand een oorkonde te laten maken, voor degene die wij de grootste kans hadden toegedicht om met die titel huiswaarts te keren. Desondanks  zou de vorm van die dag, bepalen wie met de titel aan de haal ging. 

Zou het Gijs Brands worden, die de drie voorgaande wedstrijden van 2016 afsloot met drie 2e plaatsen? Of Jan Drent die eerder een 2e, een 3e en een vierde plaats behaalde? Of misschien toch onze outsider Hein Dekkers, die een 1e, 3e en 5e plaats wist te behalen? Roy Davids die jammer genoeg één van de regionale wedstrijden moest missen zou zowaar een kanshebber zijn geweest met zijn 1e en 3e plaats, maar zoals afgesproken telden de drie regionale wedstrijden mee voor het kampioenschap en was het voor hem onmogelijk om bij de eerste drie in het eindklassement te eindigen.

Na een spannende wedstrijd bleek uiteindelijk toch Gijs Brands over de langste adem te beschikken, Hoewel hij deze wedstrijd afsloot  met een 3e plaats, haalde hij hiermee toch het kampioenschap van 2016 binnen.  Hein Dekkers werd in het eindklassement  2e met in totaal 304 treffers. Jan Drent werd 3e met in totaal 303 treffers. De prijsuitreiking werd verricht door Jaap Kuin, burgemeester van Pekela (foto boven).

Download uitslagen, klik HIER

Met sportgroeten, Jur Froma en Herbert Teulings