Het was weer super geregeld in Apeldoorn

0
2546
Herman Zonderland Fotografie

Hardlopen maakt blij, samen met je collega’s hardlopen nog blijer! En als er dan ook nog een rustige plek is geregeld voor de opvang met een toilet in de buurt en een veilige plek om de spullen achter te laten…. het NPSB ‘project Midwintermarathon’ was weer zeer geslaagd!

8, 16.1 en 25 kilometer
Zo’n 15.000 hardlopers vinden op zondag 5 februari hun weg naar Apeldoorn waar deelname aan de Midwintermarathon op het programma staat. Traditiegetrouw kent deze voorjaarsklassieker drie afstanden. Met 5320 deelnemers trekt de Acht van Apeldoorn de meeste deelnemers. Aan de Minimarathon over een afstand van 16.1km doen 3528 mee en de Asselronde over 25 kilometer kent 2400 deelnemers. Met 23 politie/KMar inschrijvingen op de 8 kilometer, 96 op de Minimarathon en 32 op de Asselronde laat de NPSB deelname een ander beeld zien; het beeld van fitte medewerkers die een uitdaging niet uit de weg gaan!

Dienst, griep en blessures
Met 151 inschrijvingen is de NPSB deelname ten opzichte van voorgaande jaren stabiel. Maar helaas lukt het niet iedereen om daadwerkelijk aan de start te verschijnen. Door griep, blessures en tussendoor gekomen werkverplichtingen zien zo’n 20 collega’s zich genoodzaakt van deelname af te zien. Maar degenen die er wel zijn krijgen een prachtige loop door het mooie buitengebied van Apeldoorn voorgeschoteld, en dit alles onder de meest perfecte weersomstandigheden.

Politie voorin
Evenals vorig jaar is het Edwin Ellis (Amsterdam) die als eerste politiedeelnemer aantikt op de Minimarathon. Met zijn tijd van 1.03.01 uur is hij precies 7 tellen sneller dan in 2016.Snelste politievrouw op deze afstand is Jacqueline Rustidge (NPSB/Oost Nederland). Na 1.04.53 uur bereikt zij de finishlijn. Menno van Bruggen (Oost Nederland) is de rapste diender op Asselronde, hij finisht in 1.40.02 uur. Bij de vrouwen is het Anja Fijn (Amsterdam) die 25 kilometer het snelste van alle politievrouwen aflegt. Zij finisht in 2.06.13 uur, even voor haar collega en loopmaatje Jolanda Blom (Amsterdam) die exact 23 tellen later finishlijn passeert. Op de 8 kilometer gaat de eer van snelste NPSB deelnemer naar een vrouw. Janneke Arts (Rotterdam)  bereikt de finish in een tijd van 33.08 minuten, nog voor de eerste man, Bastiaan Houben (Oost Nederland)  die er 35.38 minuten over doet.

Sporthelden
Na afloop verzamelen de politiesporters zich weer bij de NPSB tafel in het souterrain van Orpheus. Blije gezichten en een uitgelaten stemming, zichtbaar genietend van de geleverde prestatie. De verhalen komen boven….. de heuvels, het dipje, het zonnetje, de eindsprint, of juist gebrek aan…… De grenzen zijn verlegd, mooie prestaties geleverd. Alle deelnemers zijn vandaag een sportheld!  En de toeschouwers hebben weer met eigen ogen kunnen aanschouwen dat er sterke, fitte politiemensen over de veiligheid waken!

Kijk voor alle uitslagen op www.uitslagen.nl.