Het zeilseizoen 2017

0
2107
Zeilen NPSB

Het nieuwe zeilseizoen staat weer voor de deur. De data, locaties en inschrijfgelden voor het komende seizoen zijn bekend. Het komende jaar gaan we weer een leuke Regatta en spannende NK wedstrijden organiseren. Ook collega’s van de KMAR zijn natuurlijk weer van harte welkom. De Regatta, de 1e en 3e dag van het NK Lange Baan worden gezeild in Kortenhoef, de 2e dag NK Lange Baan in Loosdrecht en het NK Korte Banen te Koudum (Fr.). De NPSB maakt dit alles weer mogelijk!

Data zeildagen seizoen 2017:
Woensdag 19 april: Regatta te Kortenhoef
Woensdag 17 mei: 1e dag NK te Kortenhoef
Woensdag 14 juni: 2e dag NK te Loosdrecht
Vrijdag 8 september: NK Korte Banen te Koudum
Woensdag 4 oktober:
3e dag NK te Kortenhoef

Inschrijfgelden:
Regatta: €30 per persoon, team min. 3 personen.
NK Lange Baan: €32,50 voor een team van 2 personen. Iedere extra persoon €10.
NK korte banen: €32,50 voor een team van 2 personen. Iedere extra persoon €10.

*Het inschrijfgeld is altijd inclusief arrangement

Inschrijving
Wil je aan de zeildagen deelnemen? Gebruik dan het inschrijfformulier op de website, of vraag dit aan bij onze zeilgedelegeerde, Hugo Schrama. Hij kan je overigens alle verdere informatie verstrekken. Het formulier mailen aan: hugo.schrama@politie.nl of schramah@ziggo.nl Telefoonnummer van onze zeilgedelegeerde: 06-46376783 of 0297-282972. Inschrijving geldt na ontvangst betaling. Bij afzegging (per e-mail/telefoon) tot uiterlijk 1 week voor de wedstrijd, wordt het inschrijfgeld teruggestort. Voor de deelnemende APGS-leden van de Eenheid Amsterdam wordt een factuur aan de vereniging gestuurd. De leden hoeven zelf dus niet te betalen.

[vc_btn title=”Download inschrijfformulier” shape=”square” color=”warning” align=”left” i_icon_fontawesome=”fa fa-download” add_icon=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.politiesport.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F02%2FInschrijfformulier-2017.doc|||”]

Betaal liever op tijd
Om oponthoud te voorkomen en een vlotte aanmelding tijdens de zeildagen te garanderen verzoeken wij alle deelnemers tijdig het geld over te maken. Betaling ter plaatse kan altijd, maar raden wij toch af; het brengt namelijk nogal wat administratieve rompslomp met zich mee. De kosten hiervan bedragen € 10,- die wij jullie liever niet in rekening brengen.

De zeillocaties
Locatie in Kortenhoef ,onze thuishaven: Jachthaven “Ottenhome bij de Zuwe”,
Zuwe 20, 1241 NC Kortenhoef.
http://www.ottenhome.nl/

Deze jachthaven is gelegen aan de plas “De Wijde Blik”. De jachthaven ligt aan de Zuwe, deze weg loopt parallel aan de provinciale weg N201 (Hilversum-Heemstede).
Hier worden de Regatta en de 1e en 3e dag van het NK Lange Baan gezeild in poly-BM schepen.

Locatie in Loosdrecht: Jachthaven De Uitkijk,
Oud Loosdrechtsedijk 237, 1231 LX Loosdrecht.
http://www.uitkijk.com

Deze jachthaven is gelegen aan de 1e plas van de Loosdrechtsche Plassen. Hier wordt op 14 juni de 2e dag NK Lange Baan gezeild in poly-valken.

Locatie in Friesland: Vakantiepark De Kuilart,
de Kuilart 1, 8723 CG Koudum, http://www.kuilart.nl/

Hier wordt op 8 september het NK Korte Banen gezeild in poly-valken.
Op de Kuilart zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. Zie hiervoor hun website.

[vc_tta_accordion shape=”square” color=”sky” active_section=”3″][vc_tta_section title=”Overzicht van en de indeling van de zeildagen.” tab_id=”1487417735153-408b404d-a369″]

De Regatta:
De eerste zeildag is traditiegetrouw de Regatta. Deze dag is de opening van het zeilseizoen en bedoeld als promo-dag voor het zeilen bij de politie. Deze dag is een aangeklede dag met o.a. een T-shirt met opdruk als aandenken en een warme lunch. Op deze dag wordt er tenminste met 3 personen in 1 boot gezeild. Deze dag telt niet mee voor het nationale kampioenschap. Omdat het animo voor deze dag groot is, verdient het aanbeveling om je tijdig aan te melden.

Het Nationaal Kampioenschap A-klasse
Het Nationaal Kampioenschap Lange Baan Politie-zeilen wordt over 3 dagen gezeild. Er worden elke dag 2 wedstrijden gezeild. Aan het einde van het seizoen worden van de maximaal 6 uitslagen de 2 slechtste resultaten afgetrokken. Zodoende is het ook mogelijk deel te nemen aan het kampioenschap terwijl men 1 dag niet kan mee doen.
Er zijn dagprijzen (bekers) en voor de kampioen is er een wisselbokaal.

Recreatief zeilen B-klasse
Op de dagen dat het NK kampioenschap wordt gezeild, kan ook recreatief al dan niet in wedstrijd verband worden gezeild. Hierbij wordt tevens het kampioenschap voor het aankomend talent verzeild. Dit gaat onder dezelfde condities als die voor de A-klasse gelden. Er zijn alleen dagprijzen (bekers) Er is geen prijs voor de kampioen, die mag voortaan in de A-klasse mee doen.

NK Korte Banen
Deze bijzondere discipline geldt als een afzonderlijk kampioenschap. Het betreft een ééndagswedstrijd, waarin een aantal korte (Banen) wedstrijden worden verzeild. Het NK Korte Banen vindt plaats in Koudum (Friesland). Op deze dag worden 4 tot 6 korte wedstrijden (3 kwartier tot 1 uur lang) gehouden. Alle wedstrijden tellen mee voor de uitslag. Ook hier is sprake van een A- en B-klasse. Er zijn dagprijzen (bekers) en voor de kampioen is er een wisselbokaal. (alleen in de A-klasse)

Extra mogelijkheden
Voor alle wedstrijden geldt dat in beide klassen in eigen teamverband, maar ook in groter verband kan worden deelgenomen. Denk hierbij aan een team-dag, teambuilding of aan een regionale wedstrijd e.d. (Mocht een beker of herinnerings T-shirt gewenst zijn, laat dit ons dan ruim op tijd weten. Kortom, naast het zeilen voor het NK zijn er nog meerdere mogelijkheden om mee te zeilen bij de politie.

[/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Tijden en indeling van de zeildagen 2017″ tab_id=”1487417735201-f3bc3a7e-2972″]

Regatta
woensdag 19 april 2017 te Kortenhoef

Vanaf 08.30 uur: inschrijven en toewijzen van schip en startnummer
09.20 uur: Palaver (wedstrijdpraatje)
10.00 uur: Start ochtendwedstrijd.
12.00 uur: Lunch, aansluitend na de lunch vindt opnieuw de verloting/toewijzing van een ander schip plaats om kort daarna te starten met de middagwedstrijd
16.00 uur: after sail en prijsuitreiking

Inschrijfgeld: € 30 per persoon


NK over 3 dagen
1e NK te Kortenhoef: woensdag 17 mei 2017
2e NK te Loosdrecht: woensdag 14 juni 2017
3e NK te Kortenhoef: woensdag 4 oktober 2017

Vanaf 08.30 uur: inschrijven en toewijzen van schip en startnummer
09.20 uur: Palaver (wedstrijdpraatje)
10.00 uur: Start ochtendwedstrijd.
12.00 uur: Lunch
aansluitend na de lunch vindt opnieuw de verloting/toewijzing van een ander schip plaats om kort daarna te starten met de middagwedstrijd
16.00 uur: after sail en prijsuitreiking

Inschrijfgeld: € 32,50 per boot met 2 personen. Extra personen: € 10 p.p.


NK Korte Banen
Vrijdag 8 september 2017 te Koudum

Vanaf 08.30 uur: inschrijven en toewijzen van schip en startnummer
09.20 uur: Palaver (wedstrijdpraatje)
10.00 uur: Start 1e wedstrijd. Nadat het laatste schip is gefinisht, vindt binnen 10 minuten de tweede en volgende start plaats.
12.00/13.00 uur: Lunch; aansluitend aan de lunch vindt opnieuw de verloting/toewijzing van een ander schip plaats om kort daarna te starten met de eerste middagwedstrijd e.v.
Er wordt naar gestreefd tenminste 4 wedstrijden te varen
16.00 uur: after sail en prijsuitreiking

Inschrijfgeld: € 32,50 per boot met 2 personen. Extra personen: € 10 p.p.

(* arrangement is ontvangst met koffie/thee en
tussen de middag een warme captains-lunch of broodmaaltijd met kroket of soep).

[/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]