Hoge snelheden in Zeeland bij tijdrit

0
1698

Op zaterdag 19 augustus stond de nationale wielerselectie van de NPSB aan de start van de tijdrit in het Zeeuwse Waarde. Deze tijdrit werd verreden over meer dan 27 kilometer langs de dijk door het prachtige landschap van Zeeland. Op de heenweg werden er snelheden van meer dan 60 kilometer per uur gehaald. Op de terugweg lag het tempo vanwege fikse tegenwind een stuk lager.

Als eerste, met rugnummer 1, startte Gerard van Haaften aan zijn tijdrit. Hij reed naar een knappe 7eplaats in de categorie amateurs. Gerard was tevreden over zijn uitslag. Nadat hij eerder dit jaar hard ten val kwam in de finale van de Sint Josef klassieker, kan nu worden gezegd dat hij terug op niveau is gekomen. Gerard finishte met een gemiddelde snelheid van ongeveer 43 km/u.

Even daarna startten ook Thijs van Schijndel en Douwe van der Hoeve. Zij reden respectievelijk naar een 16e en 18e plaats bij de Amateurs. Ook zij kunnen terugkijken op een goede tijdrit en een mooie uitslag.

Als laatste van de nationale wielerselectie startte Glenn Edelenbos. Hij werd in mei van dit jaar Nederlands kampioen op de weg, maar zijn specialiteit ligt eigenlijk bij het tijdrijden. Glenn ging snel uit de startblokken en klokte bij het keerpunt een snelle tijd. Op de terugweg richting de finish kreeg ook hij het moeilijk, maar hij kon zijn ritme goed vasthouden. Hij reed met een gemiddelde snelheid van bijna 44 km/u naar een knappe 5e plaats bij de amateurs.

Bij de dames startte de Zeeuwse Yva Geluk aan een thuiswedstrijd. Ook zij kan als een tijdritspecialist worden bestempeld. Ze behaalde net als de heren snelheden van bijna 60 km/u op het eerste stuk met de wind in de rug. Yva had zich als doel gesteld om op het podium te eindigen en dit doel werd behaald. Ze eindigde als 3e.

De gedelegeerden van de NPSB waren uiterst tevreden over de uitslagen en vonden het een geslaagde oefening voor het Europese kampioenschap tijdrijden, dat op 6 tot en met 10 september 2018 wordt gehouden in het Belgische Herentals.