Hole in one op laatste Golfdag

0
1450
De Goyer is een prachtige baan
De Goyer is een prachtige baan

Eemnes – Voor de 2017-editie van de Winterkoppelwedstrijd (WKW) hadden zich 48 spelers aangemeld: 24 koppels die met elkaar de strijd aan zouden gaan op De Goyer op maandag 27 november. Door een aantal late afzeggingen was het voor de organisatie op het allerlaatste moment nog even puzzelen met de startlijst maar om 10 uur konden de eerste flights de baan in alsof er niets aan de hand was. De omstandigheden waren bar en boos: wind en regen teisterde de baan die al veel water te verduren had gehad in de voorgaande weken.  Het waren dan ook de echte “die-hards” die de elementen trotseerden en gestaag voort sjouwden met hun golfspullen die uiteraard niet droog bleven.

Nat, nat en nog eens nat
Eigenlijk had het niet vreemd geweest als De Goyer de baan had gesloten en onze wedstrijd had geannuleerd. De regen bleef maar komen en alles raakte doorweekt. Wat een enorm waterballet was het in de eerste helft van de wedstrijd. Je had eerder zwemvliezen nodig dan golfclubs om door de baan te komen. De gevolgen van het veranderende klimaat zijn ook voor golfers merkbaar. Gelukkig klaarde het in de tweede helft wat op en zowaar werd er door een aantal duo’s prima gescoord. Maar van genieten van de baan was geen sprake, het was focussen op het spel en proberen je niet te storen aan de nattigheid.  Dat lukte de een beter dan de ander.

Spelvorm
Omdat de Texas-scramble van vorig jaar tot gevolg had dat de wedstrijd meer dan vijf uur duurde, was er dit jaar gekozen voor de spelvorm Fourball-betterball. Dat had wel het gewenst effect: de wedstrijd duurde minder dan vijf uur. Uit betrouwbare bron was echter vernomen dat niet iedereen deze spelvorm kon waarderen. Daarom had de organisatie er voor gekozen om de deelnemers zelf de spelvorm voor 2018 uit te laten kiezen.  De bijna unanieme keuze viel niet geheel verrassend op Texas-scramble dus dat gaat het worden op De Lochemse op 7 december 2018.

Roald de Groot in de prijzen voor zijn hole in one
Roald de Groot in de prijzen voor zijn hole in one

Hole in one
In de afgelopen  tien jaar was er bij de politiegolfwedstrijden nog geen hole-in-one geslagen. Bij deze laatste wedstrijd lukte het Roald de Groot van de Landelijke Eenheid om de bal in één slag  in de hole te krijgen. Op de tee van hole 5 raakte hij de bal geweldig en de hele flight zag hoe de bal na één keer stuiteren in de cup verdween. Voor Roald was het zijn eerste hole-in-one, voor de NPSB dus ook en dat werd beloond met een kleine tinnen eagle en een doos ballen met NPSB-logo. Roald hield vervolgens de traditie in ere om het hele spelersveld op een drankje te trakteren wat uiteraard zeer op prijs werd gesteld.

Prima scores
Omdat de WKW de laatste wedstrijd is van het seizoen en de feestdagen in aantocht zijn, waren er ook dit jaar weer kerstpakketten te winnen. En die zijn graag gewild. In beide handicapcategorieën waren er 11 duo’s en normaliter zijn er prijzen te winnen door de nummers 1, 2 en 3. De nummers 4 vallen vrijwel altijd buiten de boot. Dan kun je zeggen: had je maar beter moeten spelen maar deze keer was er ook voor de nummers 4 een aardigheidje.  Zoals gezegd, viel het op zich nog wel mee met de scores: de meeste duo’s kwamen heel netjes (ruim) boven de 30 punten uit. En zoals altijd waren er uiteraard uitschieters en die vielen dan ook in de prijzen die uiteindelijk als volgt werden verdeeld:

Handicap-categorie 18.1 – 36.0

  Naam Eenheid Gem.hcp. Punten
1. Harm Hulleman / Frans Jordan Rotterdam 20.7 37
2. Roald de Groot / Thomas vd Heuvel Land.Eenheid / gast 18.9 36
3. Paul Stork / Sebastiaan van Toly Noord-Holland 19.7 34
4. Ben Nederpel / Michel ten Broeke Den Haag 19.7 30


Handicap-categorie 0 – 18.0

  Naam Eenheid Handicap Punten
1. Lourens van Roermond /

Rob van Loveren

LE / Midden-Nederland 12.8 41
2. Peter van der Lint / Karel Vingerhoets Zeeland-W.Brabant /

Kon.Marechaussee

12.0 38
3. Ben van Mierlo / Wil Giesbertz Noord-Holland /

Kon. Marechaussee

9.0 37
4. Prisca Bosma / Petra van den Aardweg Gast / PDC 15.6 33

De neary (bal closest to the pin) was uiteraard voor Roald de Groot. De longest drive bij de heren werd geslagen door Ben van Mierlo en bij de dames door Prisca Bosma.

Klik HIER voor de volledige uitslag.

De wedstrijdkalender van 2018 is HIER te vinden. Uiteraard krijgt iedere golfer die in het NPSB-adressenbestand staat de kalender via email toegestuurd. De nieuwe Politiegolftour begint op 22 maart 2018 op golfbaan Dirkshorn (Noord-Holland).