IJsselmeer Challenge zondag 27 augustus 2017

0
908
Peter Janssen
Peter Janssen

Peter Janssen (Oost Brabant) is een fanatieke sporter. Het is voor hem echter niet vanzelfsprekend om aan te haken bij NPSB sportactiviteiten. Peter zit namelijk in een rolstoel. Waar het kan rolt hij mee met hardloopwedstrijden. Zo heeft hij intussen twee edities van de Midwintermarathon op zijn palmares. Het ging hem hierbij niet alleen om het zelf meedoen, nee, Peter wil ook een weg banen voor andere sporters met een beperking. Organisaties bewust maken van het feit dat ook deze groep gewoon mee wil doen, deel uitmaken van, participeren in….. het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar er is nog veel werk te verrichten. Daarom doet Peter mee aan de IJsselmeer Challenge en zet zich hierbij in voor het goede doel: het Fonds Gehandicaptensport!

Visie
Toegankelijkheid en sport is voor mensen met een handicap nog geen vanzelfsprekende combinatie. Door het organiseren van de IJsselmeer Challenge – middels toegankelijke sport fietsen – vestigt NL Tour Rides aandacht op de noodzakelijke drempelverlaging voor sporters met een handicap. Met het evenement zijn zij tevens in staat donatiegeld op te halen voor Fonds Gehandicaptensport.

Missie
Zolang sporten voor 1.7 miljoen mensen met een handicap nog geen vanzelfsprekendheid is blijven jaarlijks sporters zich fietsend inzetten tijdens de IJsselmeer Challenge. Het doel van organisatie en partners van de Challenge is om samen met de deelnemers als één team zoveel mogelijk geld in te zamelen en aandacht te realiseren voor Fonds Gehandicaptensport en sporters met een handicap.

Peter: ‘het is een missie die mij, zelf een fanatiek sporter met een beperking, uiteraard op het gehandicapte lijf geschreven is en die ik door op 27 augustus mee te gaan handbiken met de 95 km tocht maar al te graag wil ondersteunen. Door een donatie, hoe groot of klein ook, help je mee de doelen van Fonds Gehandicaptensport te behalen. Voor je aandacht en je donatie dank ik je van harte, mede namens alle (aankomende) sporters met een handicap!’

Doneren kan via deze link: https://www.ijsselmeerchallenge.nl/deelnemer/peterjanssen/
Enthousiast geworden en wil je meerijden? Dat kan! Kijk op www.ijsselmeerchallenge.nl
Voor nog meer fantastische toerfietsritten van NL Tour Rides kijk op www.tourrides.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here