Initiatiefnemers Alpe d’HuZes stellen zich voor

0
1135
Alpe d-Huez bord

In 2019 is het voor het eerst mogelijk om via de NPSB deel te nemen aan de Alpe d’Huzes. De twee initiatiefnemers stellen zich voor en doen verslag van hun ervaringen.

Wij, Ed Hagen en Geert-Jan van Gestel zijn beiden werkzaam binnen de eenheid Oost Brabant en liefhebbers van de wielersport. Daarnaast proberen wij de uitoefening van deze sport daar waar mogelijk te koppelen aan een goed doel.

Zo hebben wij afgelopen juni 2018 voor de derde maal deelgenomen aan de Alpe d’HuZes. Een evenement waarin de strijd tegen kanker centraal staat en wat ten doel heeft om zoveel mogelijk geld in te zamelen dat gebruikt kan worden voor onderzoek tegen deze ziekte.
Eenieder van ons heeft in zijn nabijheid wel het leed meegemaakt wat deze ziekte veroorzaakt bij familie, vrienden, collega’s of bij henzelf.

Op 7 juni 2018 om 04.30 uur stonden wij aan de start van deze 13e editie samen met 4543 andere deelnemers. In een natte tocht werd fietsend dan wel lopend de legendarische Alpe d’Huez (meerdere keren) beklommen en werd er ruim 11 miljoen euro opgehaald voor de strijd tegen kanker.

Tijdens deze tocht kwamen wij diverse collega’s van de Nationale Politie al fietsend of lopend tegen. Zo ontstond bij ons het idee om voor de Alpe d’HuZes iets groots te organiseren binnen onze organisatie. Hoe mooi zou het zijn als we als Nationale Politie op donderdag 6 juni 2019 met een grote groep collega’s zouden kunnen deelnemen aan dit mega evenement? Dit is een supermooie kans om ons als Nationale Politie naar buiten te presenteren als zijnde een sportieve en maatschappelijk betrokken organisatie, die graag haar steentje wil bijdragen in deze strijd.

We zijn in gesprek gegaan met onze Korpschef Erik Akerboom om ons idee met hem te bespreken. Hij vindt het een goed en mooi initiatief en draagt ons idee een warm hart toe. Hierna hebben wij contact gezocht met de NPSB om een en ander vorm te geven. Op de website wordt eenieder geïnformeerd en met vragen kun je terecht bij ons. Voor iedere deelnemer betaalt de NPSB het inschrijfgeld en wordt gezorgd voor bedrukking op de kleding zodat we een uniforme uitstraling hebben als groep. Van de deelnemers verwachten we dat ze zich goed voorbereiden op hun deelname en dat zij zich tot het uiterste inspannen om zoveel als mogelijk sponsorgeld binnen te halen.

Omdat de inschrijving voor het evenement al is gestart, zijn we (ondanks dat we nog niet op alle vragen antwoord hebben) al begonnen met de communicatie. Totdat duidelijk is hoe de verantwoordelijkheden van de organisatie komen te liggen, kunnen jullie met vragen, opmerkingen en/of aanmeldingen terecht bij ons.

Aanmelden betekent wel dat je jezelf verbindt aan een aantal afspraken. Enkele van die afspraken:

  • Je inspannen voor het streef sponsorbedrag (€2500);
  • Aanmelden = deelnemen (tenzij bijzondere omstandigheden);
  • Het dragen van de voorgeschreven koerskleding op de dag zelf;
  • Zorgen dat je fysiek in goede conditie bent en zelf traint;
  • Gezamenlijke binnenkomst bij de laatste beklimming (tweede of zesde beklimming is niet belangrijk, wel dat we als complete groep NP herkenbaar over de streep komen).

Wij zullen proberen wat trainingstochten te plannen zodat degene die wil, ook in groepsverband lekker kan trainen. Overigens heeft onze korpschef gezegd dat hij dan ook wel een ritje mee wil rijden.

Ed Hagen en Geert-Jan van Gestel