Inschrijving bergsportreizen 2018 geopend

0
503
NPSB Bergsport

Introductie sportklimmen in Hotton

13 apr 2018 tot en met 15 apr 2018

Klimgordel om en gaan. Hotton is een ideaal gebied om je eerste meters in de rots te klimmen. Mooi gelegen in de Ardennen, overzichtelijk en routes in alle gradaties. Tijdens deze introductiecursus Sportklimmen voor beginners ben je overdag bezig in de rotsen en studeer je ’s avonds op de klimtheorie. Uiteraard is er ook tijd voor een Belgisch biertje. Je slaapt in de NKBV-berghut in Sy. De introductiecursus begint vrijdagmiddag en eindigt zondag in de namiddag.

Inschrijven kan via: https://www.bergsportreizen.nl/npsb-sy-hotton-introductiecursus-sportklimmen

Cursus Parapenten in Greifenburg

17 juni tot en met 22 juni 2017

Je komt los van de berg en zweeft voor het eerst in je leven vrij als een vogel door de lucht. En dit al na twee dagen op de oefenhelling! Met een grijns van oor tot oor land je op het veld. Deze beleving vergeet je je leven niet meer, je wilt direct nog een keer!

Inschrijven kan via de link: https://www.airtime.nl/aanmelden/673/

Alpine basiscursus Silvretta

1 jul 2018 tot en met 6 jul 2018

In het ruige Silvrettagebergte leer je de eerste vaardigheden van het alpinisme. Van groene Alpenweiden tot het eeuwige ijs van de drieduizenders. Dit is het rijk van de steenbok en arend. Vanuit Galtür maak je een wandeltocht naar de Jamtalhütte. Op de Jamtalferner oefen je met stijgijzers en leer je remmen in steile sneeuw. De volgende dag beklim je de Haagspitze (3029 m). Voor het oefenen van gletsjerspleetreddingen ga je naar de Vermuntgletsjer en beklim je de Dreiländerspitze (3197 m) op de grens tussen Graubünden, Tirol en Vorarlberg. Nog lang niet moe? Daal dan af naar de Wiesbadenerhütte en beklim de Ochsenkopf (3057 m) en de Piz Buin (3312 m) of de Silvrettahorn (3244 m). Een topprogramma!

Inschrijven kan via: https://www.bergsportreizen.nl/npsb/alpinisme/basiscursus/silvretta

Huttentocht Valais

2 sep 2018 tot en met 10 sep 2018

De naam van deze huttentocht verwijst naar de Haute Route: een klassieke skitoer die een spoor trekt van Chamonix naar Zerrmatt in Zwitserland. Je hebt steeds de witte gletsjerwereld in het vizier, maar gaat er niet doorheen. Reken op wandelspektakel, dat veel vraagt van je conditie en doorzettingsvermogen. De wandeling gaat langs de voet van de Grand Combin in Fionnay en na het passeren van vier bergketens en even zoveel dalen komen we aan in Zinal. Er zijn prachtige panorama’s te bewonderen en bij helder weer herken je verschillende vierduizenders: de Mont Blanc du Cheilon, Dent Blanche, Zinalrothorn en de Weisshorn.

Inschrijven kan via: https://www.bergsportreizen.nl/npsb/bergwandelen/huttentocht/valais

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here