Internationale judostage

0
1808
Internationale judostage
Internationale judostage

Gedelegeerde Richard van Eijsden kijkt met een tevreden gevoel terug op de stage:
In het weekend van 8 t/m 10 december werd een internationale judostage gehouden in de sportschool van J. de Rooij in Goirle. Een fantastische accommodatie waar een grote dojo direct is gekoppeld aan de slaapverblijven. Dit jaar stond er weer een flinke groep judoka’s op de mat: politiemensen uit Nederland en Engeland, maar ook een aantal judovrienden van defensie.
De trainingen werden geleid door Claudia Zwiers en Chiel Willems. Zij hebben een zeer gevarieerd aantal trainingen verzorgd, naast techniek en randori’s werd ook de combinatie van judo en cross fit gezocht. Al met al een zwaar programma met ook de traditionele teamontmoeting tussen de 2 landen. Dit keer wist het Engelse team de overwinning te behalen. Het was een zeer sportieve strijd die werd geleid door de Engelse coach Chris Hunt. Mooi om te zien dat ook de scheids in dit geval in judo gi op de mat stond. Terug naar de oorsprong van het judo, echt fantastisch.

Internationale judostage

De teamopstelling en uitslagen
-66: Gary Cole -66: rafael cipriano 1-0
-73 James Lewis -73: maikel kruis 2-0
-81 Lee Holley -81: quincy nagtegaal 3-0
-90 Jason Moore -90: willem van heerebeek 3-1
-100 Martin Brown -100: thomas leppink 3-1

Voldaan gevoel
Het mooie van dit weekend is dat er naast het uitwisselen van judo ervaring ook over het werk wordt gesproken en ervaringen worden gedeeld. Na de laatste training op zondagmorgen ging een ieder met voldaan gevoel door de sneeuw weer naar huis.

NK judo
Op naar het NK judo voor politie en defensie 27 maart in Lelystad. Binnenkort daarover meer info!