Judoka’s naar Cardiff

0
843
Judokas naar cardiff02

Een team van zes judoka’s van de NPSB heeft in Cardiff een trainingsstage gevolgd ter voorbereiding op het EK voor politie in Hongarije.

Vrijdagavond werd er getraind, waarbij randori’s (oefenpartijtjes) werden gehouden. Zaterdagochtend volgde een technische training. In de middag werd nog een blok techniek getraind, waarna het meetmoment tegen een Engels politieteam volgde. De wedstrijd werd door ons overtuigend gewonnen! De vier judoka’s die zich geplaatst hebben voor het EK wonnen met overmacht. Dit geeft goede hoop voor Hongarije. Rob en Melanie waren binnen 10 seconden klaar met hun tegenstander, Gertjan had de volle tijd nodig maar scoorde met een mooie schouderworp in de laatste seconde. Hein had een sterke tegenstander maar liet hem afkloppen met een keiharde verwurging. De twee nieuwkomers in het team verloren helaas hun partij; Maikel moest met een vervelende ribblessure opgeven en Diana miste wedstrijdritme. Onze zeer ervaren coach Claudia was tevreden.

NPSB Judokas naar cardiff

Het team wordt nog compleet gemaakt met Mandy en Ferron, waarmee het op tijd op wedstrijdsterkte is voor het EK in mei. Op naar Hongarije!