Klassiek Ajax te sterk voor (oud) Nederlands Politie elftal (7-4)

0
1788

Op dinsdag 4 april werd op sportcomplex De Toekomst de wedstrijd tussen klassiek Ajax onder leiding van Sjaak Swart en de ex-politie internationals afgewerkt. Gert-Jan Commu had het politieteam onder zijn hoede en had een divers gezelschap uitgenodigd waaronder ex profs Yuri Cormelisse, Ton de Kruijk en Edmund Vriesde.

Ajax met onder andere Aaron Winter, Rob Witschge, Simon Tahamata, Glenn Helder, Michel Kreek, Laurent Delorge, Angelos Charisteas en Kiki Musampa startte stroef aan de wedstrijd en kregen in eerste aanleg geen grip op het middenveld van het NPSB-team. Het was dan ook tegen de verhouding in dat Charisteas met een mooie individuele actie en droge knal in de verre hoek de 1-0 op het scorebord zette.

In die fase bleef de ploeg van Commu echter leuk meevoetballen en trachtte het Ajax onder druk te zetten. Yuri Cornelisse maakte de 1-1 en niet veel later was het middenvelder Marco Miltenburg die met een geweldige lob vanaf een meter of 30 de keeper van Ajax verschalkte en de 1-2 maakte.

Na deze 1-2 nam Ajax de wedstrijd over. Het tempo werd opgevoerd en bal ging van voet naar voet. De kampioenen van weleer werden echter wel geholpen door slordigheden in de defensie van het team van Gert-jan Commu. Het ‘blauwe’ Oranje kwam niet meer aan voetballen toe en Kiki Musampa en wederom Angelos Charisteas zorgden ervoor dat Ajax met 3-2 voorsprong de rust inging.

Het 2e bedrijf leverde geen ander spelbeeld op. Ajax domineerde, maar ook het Nederlands politie elftal kreeg enkele goede mogelijkheden om te scoren. Patrick v.d. Lagemaat, Yuri Cornelisse en Marco Miltenburg faalden in de afwerking.

Man of the match
Man van de tweede helft was Glenn Helder. Helder die zijn directe tegenstander enkele malen te snel af was, liet zien nog steeds te beschikken over een geweldige versnelling en individuele actie. Hij gaf dan ook de assist op de 4-2 van Charisteas. De 4-2 werd vrijwel gelijk gevolgd door de 5-2 van Musampa op wederom een assist van Helder. Daarmee was eigenlijk de wedstrijd gespeeld.

Marco Miltenburg scoorde daarna nog op aangeven van Yuri Cornelisse, maar daarna was het wederom Helder met een weergaloze versnelling en assist die de 6-3 opleverde. De Haan bracht de spanning met een mooie boogbal tot 6-4. In de slotminuut bracht het team van Sjaak Swart – die helaas niet mee kon doen door een blessure-de eindstand op 7-4.

Een uiterst leuke en sportieve wedstrijd met mooie doelpunten en leuk voetbal waarbij Ajax terecht de winnaar werd. De NPSB dankt Ajax en Sjaak Swart voor deze wedstrijd en wensen ze alle succes in de competitie.

Tekst: John v/d Berg

oud ajax tegen Nederlands Politie Elftal(oud) politie-internationals met bovenste rij v.l.n.r.: Ron van Fessem (grensrechter), Patrick v.d. Lagemaat, Philip de Haan, Gerrie v.d. Linden, Ed van Leenen, Edmund Vriesde, Arie van Oord, Gert-Jan Commu, Luc Welink (verzorger).Onderste rij v.l.n.r.: Marco Miltenburg ©, Kees Thies, Zeki Kurt, Nihat Karadag, Yuri Cornelisse, Ronald v.d. Sluijs, Pascal Florie, Frank Alen.