Kleiduiven vlogen boven Aalten

0
2422
kleiduivenschieten-aalten-NPSB

Op 29 juni jl. gingen we in de regen op weg naar Aalten waar we voor het eerst een regionale  wedstrijd organiseerden voor de kleiduivenschutters uit het oosten van Nederland. Bij aankomst werden we rondgeleid door de enthousiaste baanbeheerder Harald Voskuil. De hoge wallen met begroeiing  gaven aan de baan een knus gevoel. Waar je ook keek lag de baan en accommodatie er top bij.  Het was gemoedelijk in Aalten en we voelden ons er al snel thuis. We hoopten dat er vanuit de regio gehoor zou worden gegeven aan de oproep om kennis te maken met onze tak van sport. 

Op het moment dat de wedstrijd begon was de zon doorgebroken en kon de regenkleding in de auto blijven liggen. De familie Voskuil had voor ons een schitterend parcours uitgezet op de jachtbaan en op de compac. Wat waren de duiven snel. Menig schutter had er moeite mee om de snelheid van de duiven op de juiste wijze in te schatten.  Ook de afstand tot de duiven was voor veel schutters een moeilijke opgave. Toch zag je dan dat de ervaren  schutters overeind bleven. 

Ondanks dat de zomervakantie intussen bij politie Nederland zijn intrede had gedaan waren vanuit alle delen van Nederland schutters present.  Alleen oost Nederland liet ook nu in de thuiswedstrijd verstek gaan.  De deelnemers werden in groepjes ingedeeld, waarna de wedstrijd kon beginnen. De compac baan bleek een kraker te zijn. De resultaten lieten dit ook duidelijk zien. Als de eerste 11 duiven gemist worden door een  van de schutters,  kan het resultaat nooit meer  goed worden. Gelukkig wist hij in de tweede ronde de zaak weer een beetje recht te trekken.  Als iedereen zijn schietbeurten heeft gehad  klinkt er applaus voor Hein Dekkers. Hij wist 81 treffers te plaatsen, zowaar een knap resultaat.  Het was een genoegen om in Aalten te zijn.