Kleiduivenschieten seizoen 2018

0
1106
Kleiduivenschieten NPSB seizoen 2018

Het was in 1994, toen er voor het eerst in Heerjansdam begonnen werd met het kleiduivenschieten. Klein en compact was daar het baantje, maar wek erg gezellig. Dat het moest wijken voor de HSL hebben de kleiduivenschutters uit Heerjansdam en omgeving betreurd. Toch zorgde deze treurige gebeurtenis voor iets moois, het maakte namelijk dat we nu door heel Nederland reizen om de mooie sport van het kleiduivenschieten te promoten. Werden er in 1994 nog maar 25 duiven geschoten, inmiddels zijn dat er iedere wedstrijd 100! Na 25 jaar van organiseren meen ik er goed aan te doen om te stoppen. Het kleiduivenschieten zal gewoon verder gaan, maar de organisatie komt nu in handen te liggen van Roy Davids.

Wat zijn de weergoden het kleiduivenschieten goed gezind! Zowel in april als in mei kregen we geweldig mooi weer mee op de banen. In Halle waren we met 25 personen en kregen we een leuk parcours voorgeschoteld. Een leuk en intiem baantje bij de familie Colenbrander. Zoals we gewend zijn, stond de koffie al klaar. De resultaten waren erg goed, dat kon wel blijken uit de scores, van de 100 duiven werden er door de topper 95 getroffen! Ook nummer twee liet van zich horen, 87 treffers!

In Ommeren (bij Tiel) schoten we de tweede wedstrijd. Hier waren we zelfs met 32 deelnemers! Het jachtparcours was uitgezet op vijf veschillende posten van ieder 10 duiven, Hierbij waren enkele duiven op grote afstand, dit maakte het extra moeilijk om treffers te plaatsen. Torenhoog op meer dan 40 meter afstand en dan met een snelheid van ongeveer 70 kilometer per uur. Wat een kick als je deze duiven weet te pakken!
De strijd bij de recreanten mannen was een spannende aangelegenheid. Van de 25 duiven die meetelden, wist de nummer één er 21 te raken! De nummers twee en drie volgden met respectievelijk 19 en 18 treffers.

De volgende wedstrijd staat gepland in Rilland op 20 juni aanstaande. Ook daar is het altijd weer goed toeven. We hopen er weer veel collega’s te mogen ontmoeten!

Jur