Kleiduivenschutters actief in Halle en Lienden

0
3643

Halle
Op woensdag 20 april 2016 is de eerste wedstrijd gehouden op kleiduivenschietbaan De Heide van Robert Colenbrander in Halle. Robert en zijn instructeurs hadden op deze kleine maar gezellige baan een tweetal parcoursen uit gezet waar de wedstrijdschutters hun tanden op stuk konden bijten. Wat ging de links dwarse duif snel en wat was de afstand groot. Wat moest je sterk geconcentreerd zijn en goed op de houding van je voeten letten om die duif te pakken te krijgen. Zo merk je dat dynamisch schieten een bijzondere tak van sport is. Driedimensionaal denken om met een geweer een gericht schot af te geven, waarbij kleiduiven, schoteltjes, met een snelheid van soms 90 km per uur de lucht worden in geslingerd.

Lienden
Op woensdag 11 mei 2016 kwam de tweede wedstrijd van dit jaar aan de orde. Deze keer op de schitterende kleiduivenschietbaan van KSV De Betuwe in Lienden. Ook hier was door de parcoursbouwers een niet te onderschatten wedstrijd in elkaar gezet, hetgeen zich vertaalde naar de resultaten. Hoewel de lat hoog lag volgden nadien louter complimenten.  

Onderlinge competitie
Zowel in Halle als in Lienden waren de weergoden ons uitermate goed gezind en lijkt het mooie weer op onze wedstrijddagen bijna meer regel dan uitzondering te worden. We kloppen het maar even af. Voeg daarbij de onderlinge competitie die over drie regio wedstrijden en het NK gaat en je merkt dat het geen kwestie is van ‘even doen’. Hoewel de wedstrijdspirit sterk aanwezig is, is het bovenal een ontmoeting van je ‘schietmaten’. De beste schutters geven aanwijzingen aan de anderen hoe je een duif te pakken kunt krijgen. ‘Bij deze duif oppassen, hij gaat snel en schuin naar links omhoog. Dat betekent dat je aanvallend moet zijn en links hoog van de duif het schot moet afgeven’. ‘Bij deze dwarse zeker een meter voorhouden en blijf mee zwaaien’. Zomaar enkele aanwijzingen die je hoort als je er klaar voor staat. Dat zijn de zaken die de onderlinge verhoudingen ten goede komen. Je ziet dan ook dat sport echt verbroedert.

 

In Halle kwamen 18 wedstrijdschutters en 4 recreatieve schutters samen en werd de volgende uitslag gehaald. Van de 100 duiven van de wedstrijdschutters werden genoteerd:
1. Rene Heeren: 86 treffers
2. Cees Ploegmakers: 83 treffers
3. Marcel Heeren: 80 treffers
4. Ko Onderdijk: 79 treffers
5. Wim van Hirtum: 74 treffers

Van de 25 duiven van de recreatieve schutters werden genoteerd:
Henk de Graaf: 17 treffers
Hans de Jager, Bob Goos: 12 treffers
Eric van den Broek: 11 treffers

In Lienden kwamen 20 wedstrijdschutters en 4 recreatieve schutters samen en werd de volgende uitslag gehaald. Van de 100 duiven van de wedstrijdschutters werden genoteerd:
1. Marcel Heeren: 91 treffers
2. Rene Heeren: 86 treffers
3. Roy Davids: 82 treffers
4. Gijs Brands: 80 treffers
5. Jan Drent, Jaap Norder, Hein Dekkers:73 treffers

Van de 25 duiven van de recreatieve schutters werden genoteerd:
Bob Goos: 18 treffers
Kees Post: 16 treffers
Juri Onderdijk, Eric van den Broek 14 treffers

De volgende wedstrijd is op 29 juni op kleiduivenschietbaan De Voskuil in Aalten. Juist voor de collega’s uit Oost Nederland een goed moment om zich te laten zien.