Kleiduivenschutters actief in het hoge noorden

0
1798
kleiduivenschieten-NPSB

De eerste regiowedstrijd kleiduivenschieten van 2017 vond onlangs plaats in het hoge noorden op de baan van Vulpes Vulpes in Pekela.  Er stond een frisse wind op 19 april jl., maar gelukkig bleef het droog. Vooral voor kleiduivenschutters een wel heel belangrijke factor. We waren die dag met 43 schutters naar de baan gekomen.  Collega in Pekela Jan Drent had een team uitgenodigd om kennis te maken met deze tak van sport.

Minuut stilte
De dag begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Ger Knol, deelnemer van het eerste uur. Gedelegeerde Jur Froma memoreerde  wie Ger voor hem was. Ger was een gerenommeerde schutter en heeft enkele keren het NK op zijn naam geschreven.  Er werd met veel waardering aan hem teruggedacht. Dat hij ruste in vrede en zijn vrouw en allen die hem dierbaar waren troost mogen vinden bij dit verlies.

Moeilijke opgaven
De deelnemers werden in groepen ingedeeld waarna ze de verschillende banen opgingen.  Twee keer een compac baan van 25 duiven. Er werd ons een zeer gevarieerd parcours met duiven van een bijzondere moeilijkheidsgraad gepresenteerd.  Een lage snelle inkomende duif aan de linkerhand bleek niet eenvoudig te zijn. Ook een snelle dwarse van rechts was voor veel schutters een moeilijke opgave. Daarnaast vijf banen jachtparcours met elk tien duiven. De doublet getoonde duiven op schot waren al knap lastig en als deze simultaan de lucht in gingen moest de concentratie en handelingssnelheid ook omhoog. Dat dat voor veel schutters erg moeilijk was mag duidelijk zijn.

Recreatie en wedstrijd
Bij de 22 recreatieve schutters stond de wisselbeker van oud-burgemeester Schollema centraal. Na een spannende strijd kreeg collega Jeroen Stuut met 16 treffers van de 25 de wisselbeker voor het jaar 2017 in handen, uit handen van de huidige burgemeester van Pekela, Jaap Kuin. Jeroen beloofde om in 2018 tijdens het NK de beker te komen verdedigen. Bij de 21 wedstrijdschutters, bleek Marcel Heeren  over de langste adem te beschikken en schoot hij maar liefst 89 treffers van de 100. Dit bleek goed voor een 1e plaats. Proficiat voor de beide winnaars.

Uitslagen:

Recreanten: Wedstrijdschutters:
1e: Jeroen Stuut en Brian Schiphouwer, 16 treffers 1e: Marcel Heeren, 89 treffers
2e: Yannick Greiner, 15 treffers 2e: Rene Heeren en Roy Davids, 86 treffers
3e: Erwin Haaijen, 14 treffers 3e: Harrie Wijsbeek en Jan Wage, 85 treffers
4e: Lutsen Dooper en Patrick Elbers, 13 treffers 4e: Bram Rossingh, 81 treffers
5e: Bas Liezen en Johan Groenia, 12 treffers 5e: Jan Drent, 80 treffers