KMAR golft naar winst in PolMar-cup

0
1924
karel-vingerhoets-slaat-af
Karel Vingerhoets slaat af

Eemnes – Op 5 september jl. werd de jaarlijkse PolMar-cup gespeeld, een golfwedstrijd á la Ryder Cup tussen de politie en de Koninklijke Marechaussee. Net als vorig jaar was het format: 9 holes fourball-betterball en 9 holes single. De selectie voor het politieteam vond dit jaar plaats aan de hand van de beste spelers in het klassement Politiegolfer/-talent van het jaar. Helaas waren enkele geselecteerden met vakantie maar gelukkig waren er genoeg bereidwillige invallers te vinden. Het team KMAR hoefde niet te selecteren aangezien er veel minder golfers bekend zijn binnen die organisatie. 

Rond de klok van 12.00 uur waren de spelers binnen en na een woord van welkom door gastheer Edwin Hofte werden er nog wat korte instructies meegegeven, met name voor de doorloop in de baan. Het was nl. nogal druk op de prachtige golfbaan De Goyer aangezien er nog een wedstrijd was van de Stichting Handicart. De baan lag er schitterend bij al waren de greens nogal beschadigd door niet gerepareerde pitchmarks. Uiteraard niet veroorzaakt door onze deelnemers! 

team-kmar
Team KMAR
team-kmar-met-de-polmar-cup-2016
Team KMAR met de Polmar Cup 2016

Na een stormachtig weekend was het afwachten hoe het weer zou zijn maar net als tijdens de BBP-cup was het heerlijk zonnig en stond er weinig wind. Er werd dan ook goed gespeeld en beide teams hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Na binnenkomst van de eerste vier flights was de tussenstand nog 7 – 5 in het voordeel van de politie. De laatste twee flights zouden dus de doorslag geven. Van de nog te verdelen 6 punten behaalde het team KMAR er maar liefst 4,5 waardoor zij de terechte winnaar werden van de 2016-editie van de PolMar-cup. Einduitslag:  11 tegen 7.  Na twee jaar winst voor de politie nam de captain van het team KMAR, Jan Koppers trots de wisselbeker over.