Koersen in de wind tijdens Zeeland Classic

0
1029

Op zaterdag 9 september deden Joost Arentsen, Gilian de Visser, Gerard van Haaften en Rein Falke namens de NPSB wielerselectie mee aan de Zeeland Classic, een wedstrijd van 114 km over Zuid-Beveland. Hierbij moesten 2 rondes van 45 km en 3 rondes van 8 km worden afgelegd. Een peloton van zo’n 130 man stond aan start, waaronder veel bekende namen uit het amateurpeloton.

Koersen in Zeeland betekent wind. Besloten werd dan ook om geen aanvalsplan te maken, maar als groep vooraan te rijden en mee te springen met eventuele ontsnappingen. Dit bleek een goede keuze, want na de eerste ronde bleek bijna de helft van het peloton al te zijn gelost. Diverse ontsnappingspogingen zaten de mannen erbij, maar steeds pakte het peloton de ontsnapping weer terug. Helaas kregen Gerard en Rein na 75 kilometer koers kramp, waardoor zij meer bezig waren met overleven dan dat zij iets konden betekenen voor de zeer sterk rijdende Joost en Gillian.

Bij het ingaan van de laatste 3 rondes van 8 km was het voor de mannen lastig naar voren rijden vanwege de smalle dijkjes. Helaas konden zij dan ook niets meer betekenen in de sprint voor een top 10 notering. Gilian finishte als 25e, Joost 26e, Rein 29e en Gerard 44e.

De plaatselijke kennis van Gilian bleek in deze wedstrijd in het voordeel van de mannen. Hij wees op diverse gevaarlijke punten, waar achteraf ook diverse valpartijen plaats vonden, met sleutelbeenbreuken tot gevolg. Eentje was dusdanig ernstig dat de desbetreffende renner met een traumaheli moest worden afgevoerd.

De ploegleiding kijkt terug op een zeer geslaagde koers en bedankt de renners voor hun inzet.

Rein Falke