Koude en grijze editie van Texel Challenge 2019

0
967
Een-koude-en-grijze-dag-op-De-Texelse-maar-hij-lag-er-goed-bij
Een koude en grijze dag op De Texelse maar hij lag er goed bij.

De Cocksdorp – Het is al jaren een prachtige traditie en lang ook een fraai einde van het politiegolfseizoen: de Texel Challenge op het mooiste Waddeneiland van ons land. Inmiddels wordt er ook in de winter in politieverband volop gegolfd dus de wedstrijd markeert niet langer het einde van het seizoen. Maar het blijft volgens veel spelers de mooiste en gezelligste wedstrijd van het jaar en dus blijft de traditie nog wel even in stand.

Met wat er was voorspeld…..
Op 7 november jl. werd voor de zesde keer afgeslagen op de Texelse golfbaan, een prachtige baan die zijn gelijke niet kent in Nederland. Een baan met twee gezichten: de eerste negen holes wat vlak maar wel afwisselend en de tweede negen holes van veel duinen en helmgras waar je je zomaar in Schotland waant. Dit jaar ook met het bijbehorende weer want het was koud en guur. De afgelopen jaren was het steeds goed weer geweest, zou het dit jaar dan toch een keer tegen zitten? Daar leek het wel op want zowel Weeronline als Buienradar lieten niet veel goeds zien. Zelfs toen er naar het eiland werd afgevaren, appte een speler nog een plaatje van Buienradar door van wat ons te wachten stond: regen, heel veel regen. Gelukkig viel het uiteindelijk erg mee en kregen alleen de laatste flights een flinke bui over zich heen. Niet leuk maar met wat er was voorspeld….

Een golfbaan voor op je bucketlist
De Texelse is een baan die je minimaal één keer in je leven gespeeld moet hebben. De afwisseling, de vergezichten, de uitdagingen, de vrijwel altijd aanwezige wind, de schapen, de haasjes en konijntjes, de oer-hollandse luchten, de oprechte Texelse gastvrijheid in ’t Hanenhuus, ze maken een dagje Texelse helemaal af. Ook dit jaar werd er door iedereen volop genoten ook droegen veel scores daar niet aan bij. Hoe goed of beroerd je ook speelt, je komt toch met een lach op je gezicht het clubhuis binnen. Een stukje Texelse magie.

Uitslag
De prijsuitreiking werd begonnen met de traditionele dankwoorden aan manager, horecamedewerkers en greenkeepers van de Texelse én aan de teamchef Den Helder-Texel voor het ter beschikking stellen van de eerste prijzen. Een traditie die hij heeft toegezegd vol te houden tot aan zijn pensioen (over een jaar of vijf).

Dat De Texelse zijn tanden had laten zien, bleek wel uit het feit dat er maar twee birdies werden geslagen door Harold Visser en Edwin Hofte.

De nearys op hole 6 en 10 werden gewonnen door respectievelijk Gerard de Leeuw en Edwin Hofte. Zij ontvingen een heerlijke chocoladetablet met golf-versiering. De twearys op hole 1 en 11 werden gewonnen door respectievelijk Paul Simpelaar en Mark Warmenhoven.  Zij ontvingen een golfhanddoekje dat beschikbaar was gesteld door De Texelse, waarvoor nogmaals dank.

Dagwinnaar werd Hans Snip van de eenheid Noord-Holland die eerder deze week nog had aangekondigd dat hij “de Texelse zou gaan afbreken”. Hij en de andere prijswinnaars ontvingen ook weer geheel traditiegetrouw een prachtig Texels cadeaupakket.

In de klasse handicap 0 tot 18: 

  Naam Eenheid Ex.hcp. Punten
1 Hans Snip Noord-Holland 15.5 40
2 Rick van den Berg KMAR 12.6 36
3 Harold Visser Land. Eenheid 14.8 36

 

In de klasse handicap 18.1 tot 36:

  Naam Eenheid Ex.hcp. Punten
1 Paul Stork Noord-Holland 18.4 36
2 Willem Lelijveld KMAR 23.6 32
3 Philip van den Hil PDC 30.2 30

Download Texel Challenge 2019 – uitslag

Nog één wedstrijd te gaan
Het reguliere politiegolfseizoen wordt afgesloten met de Winter Koppel Wedstrijd op 12 december op de altijd uitdagende golfbaan Dirkshorn. Je kunt als koppel of individueel inschrijven. Verdere informatie via wil.giesbertz@gmail.com.

Seizoen 2020
De verwachting is dat de nieuwe wedstrijdkalender uiterlijk begin december bekend zal worden gemaakt. Deze komt uiteraard op de golfpagina en zal worden gemaild naar alle golfers die in het adressenbestand staan. De eerste wedstrijd, het KMAR Open, zal worden gespeeld op 1 april 2020 (geen grapje) op de prachtige golfbaan De Scherpenbergh in Lieren (bij Apeldoorn). We zien bekende en onbekende golfers dan graag weer terug.