Kwalificatie basketballers voor EK Athene

0
1305
NPSB Basketbal featured

De heren van het Politie Basketbal Team hebben zich alsnog gekwalificeerd voor het EK in Athene in september. Hun lot lag in handen van anderen en na het toernooi in IJsland moesten ze maanden in spanning afwachten.

Vorige week is het laatste kwalificatietoernooi gespeeld. Luxemburg, Italië en Engeland gingen op jacht naar een ticket naar Athene in Diekrich (Luxemburg) Alleen als het sterke Italië zou worden uitgeschakeld, kregen de Nederlanders een ticket. Luxemburg wist met maar liefst 36 punten verschil te winnen van Italië. Conclusie; Luxemburg door, Italië 2e met -28 aan eind score. Aangezien de politie op -9 geëindigd waren, betekende dat uitschakeling voor Italië en plaatsing voor het Nederlandse Politie Basketbal Team!

‘Na dit bericht is de groeps-app ontploft en hebben er door het hele land politie-basketballers in de huiskamer staan springen alsof ze Feyenoorders waren op de Coolsingel of fanatiek fan van OG3NE. Maar nu dat ingedaald is, beseffen we dat we vol aan de bak moeten om ons voorbereiden en dat gaan we dan ook zeker doen.’

Steven van Baal