Kwalificatietoernooi nationaal NPSB heren volleybalteam in België

0
3180
NPSB-Volleybal-2017-kwalificatietoernooi

Van 31 januari tot en met 2 februari neemt het nationaal herenvolleybalteam van de NPSB deel aan het kwalificatietoernooi voort het Europees politievolleybalkampioenschap. Dit toernooi wordt in Profondeville gespeeld. Het Nederlands politieteam neemt het dan op tegen gastland België en Finland. De winnaar van het kwalificatietoernooi is geplaatst voor het Europees kampioenschap, dat van 24 mei tot met 31 mei 2017 wordt gehouden in Varna (Bulgarije). Het als tweede geëindigde team heeft nog kans op plaatsing, maar is afhankelijk van de resultaten in de drie andere kwalificatietoernooien.

De voorbereiding op het kwalificatietoernooi is in volle gang. Vanaf oktober werkte de selectie acht trainingen af en speelde tweemaal tegen een eerste divisionist. Tegen Alterno leed het team in Apeldoorn een 3-2 nederlaag en tegen VCN ging het team in Capelle aan de IJssel met 3-1 onderuit. Op woensdag 11 januari traint het team van 15.00 uur tot 17.00 uur in het POTC Zuidlaren en om 19.30 uur speelt het team in sporthal Olympus, Mr. Groen van Prinstererlaan 100 te Assen een oefenwedstrijd tegen Sudosa/Desto, de ongeslagen koploper in de tweede divisie A.

De komende weken staan nog twee trainingen en twee oefenwedstrijden op het programma. Momenteel bestaat de selectie nog uit 14 spelers, waarvan enkele spelers nog kampen met blessures. De komende weken wordt nog tweemaal getraind en worden twee oefenwedstrijden gespeeld. Trainer Hielke Loman beslist binnenkort welke 12 spelers meegaan naar België.