Laminaat leggen of de Survivalrun in Deest lopen

0
1004
Stormrun-2019

Het bleek een lastige keuze maar uiteindelijk werd er na goed overleg met “de opdrachtgever” (mijn vrouw) besloten om de race te lopen. 

Ik moest om 11.10 uur starten en de routeplanner gaf een reistijd van ongeveer een uur aan. Het gebeurt niet vaak dat een wedstrijd dicht bij huis is. Dus het was uitslapen en ontspannen die kant op.  Het startschot klonk en het tempo lag direct al vrij hoog. “Niet meegaan, eigen tempo draaien” dacht ik.

Na de eerste swing-over werd de groep uiteen getrokken en zou de positie enigszins bepaald zijn. De race kreeg een wending bij de eerste combi-hindernis. Ik merkte dat ik snel door de combi heen kwam en de deelnemers uit mijn startgroep achterliet. Tijdens mijn trainingen bij DH Buitensport in Vlaardingen probeer ik de deelnemers er bewust van te maken om efficiënt te klimmen. Ook leg ik uit dat als je techniek iets minder wordt naarmate de wedstrijd vordert, je soms gewoon door moeten “rammelen”!

Inmiddels ben ik halverwege de wedstrijd als ik zie dat ik alle deelnemers uit mijn startgroep definitief heb achtergelaten en dat ik inloop op de mensen uit de eerdere startgroepen. “Oké dit kon weleens een podiumplek worden” dacht ik. Mijn benen voelden redelijk goed en ik had geen last van pijntjes. Tot dan toe was het een enigszins ontspannen race en was ik aan het aftasten hoe het lichaam zou reageren. Het tempo ging omhoog en de vlam was aan, naar cirkel 1!

Ik wist dat ik onderweg was naar de finish omdat de nummers van de hindernissen snel opvolgden. Het zouden namelijk ongeveer 45 hindernissen zijn en dat betekende dat ik in de buurt kwam. Plakje hout zagen, monkeybars, lopen met een stammetje en nu nog even de eindhindernis. “Ja netjes, je moet wel even bellen, je staat voorlopig 3e” hoorde ik een man zeggen. Ik liep naar het scherm waar de voorlopige uitslagen op vermeld werden. Tot mijn verbazing zag ik dat ik in mijn categorie (13 km NPSB individueel) op de 1e plek stond!

Stormrun-2019

Terugkijkend was het een goed georganiseerde survivalrun. Er was veel diversiteit en de combi-hindernissen waren uitdagend. Kortom complimenten aan de organisatie en de daarbij behorende vrijwilligers. Ook wil ik de bijdrage van NPSB niet vergeten want zij maken deelname aan deze evenementen laagdrempeliger en toegankelijk. Top! De volledige lijst met uitslagen is terug te vinden op www.stormrun.nl.

Op 23 en 24 november vindt het NK Survival voor politie plaats bij de Hang-On Run in Doorn. Ben jij er ook bij?

Wil je meer weten over deze mooie tak van politiesport? Neem dan contact op met een van de gedelegeerden; Michel Hagenbeek, Jeroen van der Markt, Jeroen van den Berg.