LE Open 2018: 85 golfers streden tegen zichzelf en tegen elkaar

0
1112
Wil-Jan-Erik-Rien klaar voor de start
Wil, Jan, Erik en Rien klaar voor de start

Groesbeek – Op maandag 23 april was de 2e wedstrijd van de politiegolftour op de Groesbeekse lus (noord-zuid) van golfbaan Het Rijk van Nijmegen. De organisatie was in handen van de Landelijke Eenheid en gestart werd met een shotgun, wat betekent dat iedereen tegelijkertijd van start gaat. De wedstrijdtafel was zodanig ingericht dat alle 85 deelnemers binnen één uur in het bezit kwamen van de wedstrijdkaart, hun ballenkaart voor de driving-range en een consumptiebonnenpas, een muntje voor de borrelhap en alle informatie die nodig was om er leuke wedstrijddag van te maken.

Omgeving
Het Rijk van Nijmegen ligt in een schitterende omgeving. Oude bomenlanen, uitdagende waste areas en verrassende blinde holes bepalen het karakter van de holes van de Groesbeekse baan. De grote hoogteverschillen bieden hier en daar een fantastisch uitzicht tot in Duitsland aan toe.

Heerlijke dag
Na de koffie met een Nijmeegse lekkernij en het inspelen op de driving-range en putting-green werd met alle flights tegelijkertijd gestart om 11.00 uur. De weergoden waren ons goed gezind: het was droog en niet te warm. Een enkeling begon de wedstrijd stroef met een afzwaaier en anderen hadden de smaak gelijk te pakken met een par of birdie op de eerste hole.

Na afloop werden de kaarten ingeleverd en waren Huub, Willem en Theo in staat om de resultaten vóór 17.15 uur zodanig op papier te zetten dat tot de prijsuitreiking kon worden overgegaan. Nadat Linda van het Rijk, de medewerkers van de kantine en Petra, de gedelegeerde van de NPSB waren bedankt en de prijzen waren uitgereikt, besloot de winnares van de categorie I, Claudia, met de woorden: “Het was een mooie golfdag, op een prachtige baan, keurig verzorgd en dank aan allen die bijgedragen hebben aan dit toernooi.” Dit werd met applaus onderstreept door alle aanwezige deelnemers.

Record aantal birdies
Buiten het feit dat er door een aantal spelers uitstekend was gescoord, werd er ook een record gevestigd. Er werden maar liefst 21 birdies gemaakt. Deze dag had Christine van de Broek er zelfs drie.

De uitslagen:

Categorie I

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Claudia Vrijland Rotterdam 10.0 40
2. Christine van den Broek Oost-Nederland 7.9 36
3. Jan Heins Den Haag 12.0 35 


Categorie II

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Erik Witteveen (alias) Oost-Nederland 17.7 37
2. Paul Simpelaar Amsterdam 21.5 34
3. Arie van Venrooy Rotterdam 22.2 32


Categorie III

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Kevin Broersma Amsterdam 34.0 38
2. Ben van Kwawegen Kon. Marechaussee 36.0 31
3. Pien Bastiaansen PDC 28.9 29


Longest drive dames: 
Nolly Spijkerman
Longest drive heren: Karel Vingerhoets
Neary: Arie Verdurmen

Verdere programma
Uiteraard staan er binnenkort nog meer golfwedstrijden op het programma. Eerst is het Brabant Open aan de beurt op dinsdag 15 mei en vervolgens het Eenheid Den Haag Open op vrijdag 1 juni. Beide wedstrijden zijn “uitverkocht” wat zoveel betekent dat het maximum aantal startplekken is vergeven en dat nieuwe inschrijvingen op de reservelijst komen. Voor het NK Strokeplay op donderdag 21 juni zijn nog wel startplekken vrij. Verdere informatie elders op deze website of mail naar golf@politiesport.nl als je hieraan wilt meedoen.

Download uitslagen, klik HIER.