Met de NPSB naar de Weissensee

0
1694
Alternatieve elfstedentocht Weissensee 2020

22 januari héél vroeg in de ochtend reden drie auto’s met fanatieke schaatsers namens de NPSB naar de Weissensee in Oostenrijk, ruim 1000 kilometer verderop. Met als doel: het schaatsen van de Alternatieve Elfstedentocht.

Dit jaar hadden we echt geluk met het weer en het ijs: het meer was dichtgevroren over de volle lengte van ruim 12 kilometer en we konden schaatsen op plekken waar al jaren niet meer geschaatst was… Echt genieten dus.

24 januari heel vroeg in de ochtend, minus 14 en nog pikkedonker, stapte het NPSB-team het ijs op om met ruim 1000 andere schaatsers de alternatieve tocht der tochten te rijden. Zes man lukte het om de volledige afstand van 200 km uit te schaatsen, de andere deelnemers legden afstanden van 100 tot 150 kilometer af.  Alle deelnemers overtroffen zichzelf, ongeacht de tijd of de afstand die ze hadden gereden.

Het was de tweede keer dat we als NPSB aan dit schitterende evenement meededen. Op de Weissensee zelf troffen we nog veel collega’s die buiten de NPSB om deelnamen. Er werd snel verbinding gezocht en het ‘’wij-gevoel’’ was onmiddellijk weer aanwezig.

Een superweek was het! Volgend jaar zijn we er weer bij!