Mooie overwinning (oud) NL politie elftal op (oud) AZ 

0
3145
politie elftal tegen (oud) AZ

Afgelopen zaterdag 10 juni speelde (oud) AZ een wedstrijd tegen de oud politie internationals. De wedstrijd werd gespeeld op het AFAS trainingscomplex van AZ en de politie won met 2-1.

De wedstrijd was extra speciaal voor Yuri Cornelisse. Cornelisse die voor beide elftallen enkele jaren heeft gespeeld, had beloofd de eerste helft met oud AZ mee te spelen en de 2e helft met het team van de NPSB.

De aanwezige toeschouwers konden in de zon genieten van een leuke pot voetbal. De eerste helft was het AZ dat de bovenliggende partij was. Aanvoerder Peter Wijker schoof telkens door het middenveld in waardoor AZ een man meer op het middenveld creëerde. Vaak werd de vrije man gevonden en kon men zo via het middenveld naar de voorhoede voetballen. Enkele voorzetten en schoten waren gevaarlijk. Toch kwam de eerste helft de grootste kans aan de kant van het NL politie elftal. Chris de Vos speelde de Alkmaarse doelman uit en legde de bal terug. Helaas werd het schot van Harry Kerssies geblokkeerd door een sliding van een verdediger van AZ.

1 minuut voor rust omzeilde AZ met een vlotte aanval de buitenspel val en werd doelman Pascal Florie uitgespeeld. De ruststand was op dat moment 1-0 voor de Alkmaarders en dat was verdiend te noemen.

De 2e helft had een ander spelbeeld. Coach van het NL politie elftal, Rob Onderweegs, had op het middenveld een tactische omzetting gedaan en de wedstrijd kantelde. De gehele 2e helft was het NPSB team sterker en oogde fitter. Halverwege de 2e helft kwam na een mooie kopbal het Nederlands politie elftal langszij en 10 minuten voor tijd na een mooi afstandsschot van Yuri Cornelisse zelfs op voorsprong (1-2). AZ dat daarna alles op alles zetten om de gelijkmaker op het bord te zetten werd een aantal maal geklopt in de omschakeling. Vlak voor tijd had Marco Miltenburg na een mooie volley nog bijna de 1-3 op schoen, maar dit schot ging over het doel van AZ.

De wedstrijd eindigde dus in een 1-2 overwinning van het “blauwe” Oranje. Na de wedstrijd namen beide teams deel aan de derde helft die er gezellig was.

AZ, namens alle spelers en staf van het NPSB team enorm bedankt voor de leuke en sportieve strijd en wie weet volgend jaar een re-match.