Mountainbike Clinic en Vulkan Bike Marathon

0
1527
NPSB Mountainbike Clinic Daun

Op 7 september 2016 is de NPSB met 15 deelnemers uit heel het land afgereisd naar het zonnige Daun in Duitsland, voor het volgen van een mountainbike clinic en de deelname aan de Vulkan bike marathon. Tijdens de clinic werd er overnacht in het Grafenwald sporthotel.

NPSB Mountainbike Clinic DaunDe clinic werd gegeven door Rames Bekkenk en zijn trainer Peter Slegtenhorst, twee zeer ervaren en professionele mountainbikers. Onder hun begeleiding hebben de deelnemers kunnen werken aan hun mountainbike technieken. Hierbij werd gebruik gemaakt van alle mogelijkheden welke het prachtige gebied rondom Daun te bieden heeft. Zo is er gereden in de heuvels en bossen rondom de krater meren van oude vulkanen maar ook in een speciaal aangelegde mountainbike Arena waar je in een veilige en gecontroleerde omgeving kon werken aan alle mountainbike technieken.

Op de verschillende dagen werd er afwisselend aan de individuele technieken gewerkt en een rit door de mooie omgeving gemaakt. Hierbij kon iedereen op zijn of haar eigen tempo rijden. Aan het einde van de driedaagse cursus was iedereen klaar om deel te nemen aan de Vulkan bike marathon. Hierbij kon je naar gelang je eigen ervaring en conditie, een keuze maken tussen de 35- 65- 85 of 100 kilometer.

Organisatie en deelnemers kijken terug op een zeer geslaagde reis.