Nationale Politie Sportdag slaat nieuwe weg in

0
1762

Verandering in opzet en in datum moet meer sporters trekken

Een nieuwe datum in juni en een opzet waarbij breedtesport centraal staat. Deze maatregelen moeten leiden tot meer deelname aan de Nationale Politie Sportdag. Waar in het verleden de sportdag draaide om teams bestaande uit een twintigtal collega’s, zijn de wedstrijdteams nu kleiner en staat het evenement vooral in het teken van de breedtesport. Alle collega’s van de Nationale Politie en de Koninklijke Marechaussee die hun sportieve grenzen willen verleggen worden opgeroepen in te schrijven.

Obstacle parcours met politiegerelateerde opdrachten
Rode draad van de sportdag vormt een obstacle parcours van circa 10km, waarbij men niet alleen fysiek alles uit de kast moet halen om de obstakels te overwinnen, maar ook politiegerelateerde opdrachten moet uitvoeren. Dit kan variëren van het onthouden van iets wat men onderweg ziet, tot een schietopdracht. Dit wil overigens niet zeggen dat men RTGP gecertificeerd moet zijn. Integendeel! Het parcours is geschikt voor iedereen die over een flinke dosis gezond verstand en doorzettingsvermogen beschikt. Een goede conditie is natuurlijk meegenomen, maar is niet leidend. Er zit geen tijdslimiet op en bovendien gaat het vooral om de beleving van het samen met collega’s de sportieve grenzen verleggen.

Fitste eenheid
Naast de recreatieve ‘wedstrijd’, blijft er aandacht voor de ‘fitste en vaardigste eenheid van Nederland’. Hiertoe zal per eenheid of dienst een wedstrijdteam bestaande uit vier mannen en vier vrouwen van start gaan. De mannen- en vrouwenstart zijn van elkaar losgekoppeld. De vier mannen per eenheid moeten samen het parcours correct afleggen en tegelijk de finish bereiken. Zo ook de vrouwen. Om tot een einduitslag te komen wordt de eindtijd van de mannen en de vrouwen van een eenheid bij elkaar opgeteld worden. Daarnaast wordt rekening gehouden met het correct uitvoeren van de obstakels en opdrachten en de punten die hiermee gescoord zijn.

Sport- en sponsorplein
Naast het obstacle parcours zijn diverse NSPB sporten aanwezig om zich te presenteren. Voor de deelnemers die niet bezig zijn op het parcours betekent dit dat ze kunnen kennismaken met de NPSB sporten. Daarnaast verwelkomt de NPSB evenals voorgaande jaren een aantal van haar partners op de sportdag. De deelnemers kunnen bijvoorbeeld een gezondheid check doen in de Fit en Fun Bus van CZ/PZP, de PZP is aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken en is het mogelijk de ogen door een optometrist te laten testen in de OOGbus. En uiteraard wordt ook weer goed gezorgd voor de inwendige mens.

Inschrijven
Voor het eerst in de geschiedenis van de sportdag wordt de inschrijving centraal via de NSPB geregeld. Wil je meedoen? Op zaterdag 5 maart a.s. begint om 12:00u de inschrijving via een link op deze website. Per eenheid of dienst kunnen maximaal 48 personen inschrijven dus zorg dat je op tijd bent!