Nationale Vitaliteitsweek: NPSB clinics in Oost-Nederland

0
863
NPSB clinics in Oost-Nederland

Week 39 – van 21 tot en met 27 september – was de Nationale Vitaliteitsweek. Een week waarin Fit@NP Oost-Nederland allerlei activiteiten initieerde op het gebied van vitaliteit. De NPSB afdelingen atletiek en survival werden uitgenodigd om in deze week iets sportiefs aan te bieden. Daar gaven de gedelegeerden maar wat graag gehoor aan. Het werden twee blokken van drie uur intensief sporten. En de deelnemers genoten zichtbaar!

 

Hardlopen, klimmen en boksen
Het programma begon op donderdag 24 september bij survivalvereniging Storm in Deest. Na een hartelijke ontvangst door Fit@NP vitaalcoach Mies begon het eerste onderdeel, hardlopen. De deelnemers kregen uitleg over (hard)looptechniek  waarna ze allerlei oefeningen deden gericht op het verbeteren van de loopstijl en kracht. Daarna zocht de groep de touwen op. Na uitleg van de verschillende aspecten van het klimmen en de beroemde voetklem werd de praktijk driftig geoefend.  Tijdens het praktijkdeel werden meerdere hindernissen op het terrein bedwongen. Tot slot trok iedereen de bokshandschoenen aan. De directe stoot, de opstoot en de hoek kwamen aan bod, als ook het ontwijken en coördinatie van de voeten. Waar de een er lustig op los bokste, bleek de ander iets minder getalenteerd…. te bang om de tegenstander te pijnigen.

Hoenderloo
Na drie uur sporten in Deest vertrokken trainers Michel, Erwin en Jacqueline richting Hoenderloo waar de volgende deelnemers al op ze stonden te wachten. Het parcours voor de loopscholing werd snel uitgezet zodat het middagprogramma kon beginnen. Tijdens een korte pauze schoof Jan Willem van de Pol namens stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) aan. Hij sprak zijn waardering uit voor het initiatief en zijn bewondering voor de deelnemers en trainers. Daarna ging de groep op weg naar de survivalbaan van de voormalige Hoenderloo groep. Iedereen legde het ruim vier kilometer lange parcours met de meest uiteenlopende obstakels en hindernissen af. Soms tussendoor wandelend, maar meestal hardlopend. Terug bij het startpunt bleek het al dusdanig laat dat boks clinic doorgeschoven werd naar een volgende gelegenheid.  Moe maar voldaan keerde iedereen weer huiswaarts.

Wil jij NPSB clinics in jouw eenheid? Bijvoorbeeld als onderdeel van een teamdag?
Laat het ons weten via atletiek@politiesport.nl. We bespreken graag de mogelijkheden.