Nederlands Kampioen wielrennen 2018 oppermachtig

0
1960

Op vrijdag 18 mei 2018 werd het Nederlands kampioenschap wielrennen NPSB verreden. Het was bewolkt maar het zonnetje kwam enkele malen flink door. Er stonden dit jaar 75 deelnemers aan de start van het NK.

‘Funklasse’
Om klokslag 12:00 uur stonden 40 renners klaar voor de ‘Funklasse’ een wedstrijd over ongeveer 40 kilometer. Het peloton van enthousiaste renners startte onder begeleiding van de politie motorrijder, waarop de wedstrijd halfweg vrij werd gegeven. Verschillende renners probeerden de wedstrijd hard te maken en poogden weg te rijden. Maar daar was de rest van het peloton het niet mee eens. Het werd een onvermijdelijke massasprint. Na iets meer dan een uur kwam de winnaar over de finish, de Nederlands kampioen ‘funklasse’. Op de streep kreeg hij dan ook de rood, wit en blauwe trui om zijn schouders gehangen. Uit de massasprint kwam de nummer twee naar voren.

Dit jaar werd voor de 2e keer het NK ‘funklasse’ georganiseerd en de NPSB kijkt terug op een geslaagde ‘funklasse’, mede door het stijgende aantal deelnemers in deze klasse, kijken wij uit naar het NK ‘funklasse’ 2019.

Dames
Om 14:00 uur stonden de categorieën Dames, Heren 45+ en de senioren aan de start van het NK NPSB wielrennen 2018. Bij de dames stond de regerend Nederlands kampioene aan de start en ook dit jaar wist zij haar favorietenrol weer waar te maken. Onze kampioene was te sterk voor de overige dames. Die ze met behulp van het herenpeloton op een ronde wist te zetten.

Heren 45+
Bij de heren 45+ plus werd er gesprint om de prijzen. Verschillende Belgische collega’s deden dit jaar mee aan het NK. Zij mengden zich in de massasprint van de 45+ categorie en wisten de Nederlanders zelfs te kloppen. Gezien het feit dat het een Nederlands kampioenschap betrof, waren zij vooraf geïnformeerd dat zij echter niet mee konden rijden om de prijzen.

Senioren
‘Oppermachtig’ is het woord wat kan worden gebruikt voor de winnaar van het Nederlands kampioenschap wielrennen NPSB 2018. Vorige jaar wist de Nederlands kampioen door de spint van zijn medevluchter te winnen. Maar dit jaar maakte hij het alleen af. Hij wist het voltallige peloton meerdere rondes achter zich te houden en prolongeerde zijn titel.

EK triathlon 2018 USPE, Almere
De heren en dames van de Nationale wielerselectie van de NPSB zijn op dreef. Maar liefst drie collega’s van de selectie zullen deelnemen aan het EK triathlon 2018. Vanuit de NPSB wielerselectie wensen wij hun veel succes en kom de sporters aanmoedigen tijdens het weekend van 25, 26 en 27 mei in Almere.

Foto’s van het NK zijn te bekijken via de link:
https://myalbum.com/album/6Bv9akrIkHre