Nederlands Kampioenschap MTB 2018

0
1402
NK MTB 2018

Na twee jaar te hebben gereden op het heuvelachtige parcours in Venlo kregen de renners dit jaar een technisch parcours voorgeschoteld in Apeldoorn. De NPSB was dit jaar te gast bij de plaatselijke mountainbikeclub Bar-end. Doordat het NK dit jaar niet in het weekend werd georganiseerd en Apeldoorn voor velen toch iets dichterbij is dan Venlo, stond er dit jaar ruim het dubbele aantal deelnemers aan de start (50). Het was een zonnige dag en het parcours lag er droog bij, dus het NK MTB 2018 kon van start gaan.

Op 12 oktober verscheen onder andere Yva Geluk aan de start van het NK MTB. Yva maakt deel uit van de wielerselectie van de NPSB en werd bij het EK wielrennen in september nog knap 11e bij de tijdrit voor vrouwen. Bij het NK MTB reed zij samen met de categorie 50+ naar de finish en werd zij Nederlands kampioene MTB 2018.

In de categorie 50+ wist Martin Hoefakker Nederlands kampioen te worden. Hij kwam binnen met een voorsprong van 2 minuten op de eeuwige nummer twee Marcel van Esch. Gerard Maas werd kort daarachter derde en finishte ruim voor de nummer vier op het podium.

Bij de categorie 40+ werd naar eigen zeggen Martijn Albert ‘verrassend’ Nederlands kampioen. Vooraf had hij niet verwacht dat hij als eerste over de streep zou komen. Maar gezien zijn vorm van het afgelopen seizoen, waar ook hij als wegkapitein goed presteerde op het EK wielrennen, was het geen verrassing. Naast hem eindigden Jos Runhaar en Wouter Tjebbes als tweede en derde op het podium.

Bij de senioren was Glenn Edelenbos oppermachtig. Twee weken eerder werd hij al Nederlands kampioen bij de MTB marathon van de KNWU, tussen namen als Erik Dekker en Lars Boom. Hij wist een minuut voorsprong te pakken op Roy Rademaekers die Edelenbos als enige nog enigszins wist bij te houden. Op de derde plaats eindigde Merijn Ellenkamp, die een uitstapje maakte vanuit de triatlon naar de mountainbike.

Download uitslagenlijst, klik HIER

De foto’s van het NK vind je op:
https://myalbum.com/album/rwrAoR8iVqCI