Nederlands politie elftal te sterk voor ASC Nieuwland

0
2411

Dinsdag 12 april was het Nederlands politie elftal te gast voor de oefenwedstrijd in en tegen ASC Nieuwland te Amersfoort. Na 2 goede oefenwedstrijden tegen ploegen uit de eerste divisie nu een tegenstander uit de 2e klasse. De politie won met 0-1.

Bondscoach Patrick v.d. Lagemaat had voor de wedstrijd tegen deze zaterdag 2e klasser enkele afmeldingen van vaste waarde ontvangen en heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt enkele nieuwe jongens uit te proberen. Hij waarschuwde vooraf voor onderschatting omdat de laatste 2 wedstrijden mooie resultaten gehaald werden tegen bvo’s.

Van dit laatste kwam in het begin van het duel weinig terecht en door nonchalant uitverdedigen werd door Yat-Wing Law balverlies geleden en trok hij aan de noodrem. Gevolg was een penalty voor Nieuwland na een paar minuten. De strafschop werd goed ingeschoten maar fantastisch gered door doelman Kevin Dijkstra. Met een katachtige redding dook hij de bal uit de hoek en behoedde hij zijn team voor een hele vroege achterstand.

Hierna schrok het elftal van v.d. Lagemaat wakker en werd er geconcentreerd gevoetbald en kwam Nieuwland er nog nauwelijks aan te pas. “Ik moet mijn achterhoede een enorm compliment maken”, sprak v.d. Lagemaat na afloop. De backs Abdel Allaoui en Mark den Hartogh en het centrale duo Danny Scholte en Marco Miltenburg speelden allen een erg goede partij. Nieuwland die telkens vol druk vooruit speelde kwam vaak bedrogen uit. Iedere keer werd er goed onder de druk uitgespeeld en door veel lopende mensen op het middenveld werd telkens een vrije man gevonden. Dit leidde ook tot de nodige kansen voor het politieteam. Werd een goal van Martijn Coelingh (mooie lob) nog wegens buitenspel afgekeurd en werd er van dichtbij nog enkele malen tegen de keeper van Nieuwland aangeschoten, uiteindelijk zette Olaf Mazier met een bekeken schot het Nederlands politie elftal op een verdiende voorsprong (0-1).

De goal werd voorbereid door een geweldige individuele actie van de beste man van het veld, Steven van Es. Op de achterlijn speelde hij 2 man uit en legde de bal terug op Olaf Mazier. V.d. Lagemaat: “Steven is een geweldige voetballer en als hij zijn dag heeft zoals vandaag dan loopt hij zo 3, 4 man voorbij alsof ze er niet staan. Hij was telkens in beweging en aanspeelbaar. Een paar geweldige acties en hij gaf de assist op de 0-1. Het enige wat ik hem kan aanrekenen is dat hij ongelukkig was in de afronding”.

De 2e helft was een kopie van de eerste. Beide ploegen waren fit en speelde vol druk voorruit. Het politie elftal ging hier het beste mee om en had eigenlijk op 0-3 of 0-4 voorsprong moeten komen. Rick Olde Olthof was aan de linkerkant van het veld met zijn snelheid een enorme plaag voor zijn tegenstanders. Nieuwland kwam er sporadisch uit en werd alleen gevaarlijk door fouten van het politie elftal zelf. Vooral aan einde van de wedstrijd kreeg Nieuwland door slordig balverlies van Martijn Coelingh nog 2 kansen op de gelijkmaker.

Rick Vredenburg kwam nog 2 maal in kansrijke positie en Jeroen Lamboo raakte nog een keer met een streep de lat zodat ook het elftal van vd Lagemaat ook niet meer tot score kwam.

Lagemaat: “Jeroen Lamboo en Matthijs Papendorp hebben hun debuut gemaakt en me verrast door hun goede optreden. Ook Olaf Mazier die ik op het middenveld aan de rechterkant heb uitgeprobeerd speelde een goede pot. Kortom een erg leuke en nuttige pot gezien en heb genoten”.

Selectie Nederlands politie elftal:
Kevin Dijkstra, Abdel Allaoui, Danny Scholte ©, Marco Miltenburg, Mark den Hartogh, Yat-Wing Law, Steven van Es, Olaf Mazier, Matthijs Papendorp, Rick Olde Olthof, Martijn Coelingh, Jeroen Lamboo, Rick Vredenburg

Staf:
Patrick van de Lagemaat (coach), Luc Welink (verzorger)

Volgende wedstrijd staat gepland op 17 mei. Dan speelt het Nederlands politie elftal in en tegen PVCV uit Vleuten.