Nederlandse Kampioenschappen Tafeltennis 2019 Politie en Koninklijke Marechaussee

0
440
wallpaper-tafeltennis-npsb

In januari 2019 heeft weer het NK Tafeltennis Politie en Koninklijke Marechaussee plaatsgevonden bij tafeltennisvereniging Smash’70 in Hattem. Er waren dit jaar 23 deelnemers, met dit jaar vele nieuwe gezichten!

Bij dit Nederlands Kampioenschap tafeltennis werd er gestreden om de Nederlandse kampioenen enkelspel en Nederlandse kampioenen dubbelspel. De spelers werden verdeeld over twee recreanten-poules en twee competitie-poules. Met de nummers 1 en 2 van de poules vonden weer kruisfinales en daarna finales plaats.

De finale in de recreanten-poule enkel werd gespeeld tussen Ton Uiterwijk (Politie) en Rini Heesbeen (Politie). Na een spannende finale wist Ton Uiterwijk (Politie) de wedstrijd binnen te spelen en werd hij de winnaar in de recreanten poule.

De finale in de competitie-poule was een strijd tussen Vincent Blom (Kmar) en Jeroen Schoonwille (Kmar). Jeroen heeft hard gestreden maar kon niet winnen van de al enkele jaren regerend Nederlandse Kampioen.

Zoals afgelopen jaren was er ook dit jaar geen aparte dames poule. De dames speelden mee in de bestaande poules en de uitslagen van de poules bepaalden waar ze eindigden in het dames klassement. Bij de recreanten eindigde Valerie Rop (Kmar) als tweede en Wilma van der Zee (Politie) was de sterkste dame in deze poule. In de competitie poule eindigde Brenda Veenstra (Politie) als tweede en Veronica van Eeden (Politie) als eerste.

Naast de enkel partijen werden ook dubbels Mix (dames en heren) gespeeld. De dubbel mix werden verdeeld naar een poule recreanten en een poule competitie. Elke klasse had één poule en hierdoor was de winnaar van de poule direct winnaar van het NK dubbel Mix.

Zowel in de recreanten als in de competitie poules was het een nek aan nek race en werden de nummers twee door de nummers één uitgeschakeld.

In de recreanten poule ging het tussen het dubbel Gerard Regterschot (Politie) en Thom Steenbergen (Politie) tegen het dubbel Wilma van der Zee (Politie) en Rody Goedemans (Kmar). Na drie sets bleken Gerard en Thom toch sterker en wonnen de wedstrijd en daarmee de titel binnen de recreanten.

Binnen de competitiepoule was de laatste wedstrijd van de poule tevens de beslissende wedstrijd tussen de nummers één en twee. Zowel het dubbel Vincent Blom (Kmar) en Koen Striegel (Kmar) als het dubbel Jeroen Schoonewille (Kmar) en Bert Westers (Kmar) hadden evenveel punten en moesten tegen elkaar strijden voor de titel. De titelwedstrijd was een spannende vijfsetter, waarbij uiteindelijk Vincent Blom (Kmar) en Koen Striegel (Kmar) net wat sterker waren en de wedstrijd wonnen.

Na een hele intensieve en mooie dag werden de kampioenen geëerd en werd er voor de liefhebbers afgesloten met een gezellig etentje bij de chinees.