Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen voor Politie (NKZP)

0
1900
zwemmen-nkzp

In samenwerking met eenheid Midden-Nederland, Sport Service Veenendaal en VZC E&P organiseerden de zwemgedelegeerden van de Nederlandse Politie SportBond (NPSB) op donderdag 10 november 2016 de Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen voor Politie (NKZP). Deelnemers van politie en Koninklijke Marechaussee streden in zwembad De Vallei te Veenendaal om mooie prijzen.

NKZP zwemmen
Om 09:00 uur arriveerden de eerste vrijwilligers en juryleden bij zwembad De Vallei te Veenendaal. In het clubhuis van VZC E&P verzamelden zij zich voor de juryvergadering. Ook de eerste deelnemers van het NKZP-zwemmen waren op tijd van de partij. Deelnemers vanuit alle windstreken (van Groningen tot aan Maastricht en van Amsterdam tot aan Zwolle) waren bijtijds van huis vertrokken om op tijd aan de start te verschijnen. De sfeer zat er vanaf het begin goed in.
Rond 09:45 uur betraden de eerste zwemmers het wedstrijdbad. In een mum van tijd werd het bad na het reguliere banenzwemmen in gereedheid gebracht voor de wedstrijd, zodat er vanaf 10:00 uur ingezwommen kon worden. Omstreeks 10:30 uur heette Babette Rens alle deelnemers en supporters van harte welkom, waarna onder luid applaus de jury welkom werd geheten. Vervolgens opende Alfred Stoter, teamchef van Team Heuvelrug (Midden-Nederland), de NKZP.
Vanwege het teruglopende aantal zwemmers (dit jaar 46) verliep het programma behoorlijk snel. Zwemmers en zwemsters moesten vol aan de bak, wat een mooie test was op de conditie. Desondanks werden er mooie prestaties neergezet.

zwemmen-nkzp-02

NKZP waterpolo
Vanaf 15:00 uur barstte de strijd los van de NKZP-waterpolo. Acht teams (met 76 deelnemers) streden om het eremetaal. Tijdens de groepsfase streden Amsterdam/Noord Holland, Den Haag 1, Den Haag 2, KMAR, Landelijke Eenheid, Oost Nederland 1, Oost Nederland 2 en Rotterdam met elkaar voor een plekje in de finale. Uiteindelijk mochten Oost Nederland 2 en de KMAR vechten om de 3e en 4e plaats. De KMAR werd hierbij 3e en Oost Nederland 2 4e. De strijd om de 1e en 2e ging tussen Oost Nederland 1 en Den Haag 1. Oost Nederland 1 werd uiteindelijk 2e en Den Haag 1 ging er dit jaar met het goud vandoor.

zwemmen-nkzp-03zwemmen-nkzp-04

Bedankt
Deelnemers en supporters bedankt voor jullie sportieve deelname. Organisatie, vrijwilligers en jury, bedankt dat jullie deze mooie dag mogelijk hebben gemaakt.

Volgende NKZP:
Op donderdag 16 november 2017 vind de volgende NKZP plaats. Blijf hierover op de hoogte via:
• Facebook: https://www.facebook.com/NederlandsePolitieZwemSport/
• NPSB: http://www.politiesport.nl/category/kernsporten/zwemmen/
• Twitter: https://twitter.com/NlPolitieZwem

Reacties over de NKZP 2016:
Bert: “Babette bedankt voor de organisatie en Rob voor de sportieve strijd. Volgend jaar de gouden medailles voor ons ;-)”
Hans: “Vandaag official bij NKZP 2016. Aansnijden van de koek met Babette Rens”.
Jeroen: “Bedankt voor de goede organisatie van de wedstrijd ! Verliep soepel en ontspannen ! Top.
Judith: “Bedankt voor de organisatie, ik vond het wederom weer erg leuk om mee te doen en goed geregeld
Mario: “Een lange warme dag voor de boeg. NK zwemmen politie #zin in #muziek #zwemmen #waterpolo”.
Marjan: “Was super goed georganiseerd !”
Nick: “Succesvol dagje gehad vandaag op het NK voor Politie & KMar. Gezellige wedstrijd en goed gezwommen”.
Sabine: “Bedankt voor de top organisatie weer !”
Suzanne: “Terugweg van NK waterpolo politie. 6 Lange potjes van 2x 12 minuten bruto. 2de team oost-nederland 4de geworden. 1ste team 2de. Nu #gesloopt #moe #kapot #genoten #gezellig”.
Wendy: “NK Zwemmen voor @politie en @marechaussee. Sportieve en mooie ontmoetingen. Volgend jaar ben ik er weer (en dan getraind)”.