Nieuw damesteam NPSB Basketbal

0
1222
NPSB basketbal

Door Steven van Baal en Thijs Eiten

‘Na enkele jaren het zonder een damesteam bij het basketbal te hebben moeten doen, is in het begin van 2018 besloten om deze weer op te gaan starten. In de hoop om in ieder geval 8 speelsters te vinden om te kunnen starten, werd er eind februari, een wervingsactie opgezet.

Nieuwe speelsters
Naast dat er onder andere het internet werd gebruikt, is er via mail aandacht gevraagd en er werd er zelfs op diverse plaatsen een speciaal ontworpen poster opgehangen. Omdat de Koninklijke Marechaussee ook onder de vlag van de NPSB valt, mocht een bezoek aan de kazerne ook niet ontbreken. Daar werd op dat moment hard getraind voor het nationale kampioenschap bij Defensie, een uitgelezen kans om spelers enthousiast te maken voor ons nieuwe team.

Als we de 8 eerste speelsters gevonden zouden we hebben, zouden we kunnen gaan trainen in de hoop zo weer meer mensen te interesseren. Het uiteindelijke doel was om op het EK van 2019 deel te kunnen nemen, met een selectie van 12 sterke spelers.

Al snel meldde zich een aantal spelers, al na een week hadden we de eerste 5 welkom mogen heten. Het bezoek aan de KMAR leverde nog 6 spelers op, heel mooi natuurlijk want dat betekende dat we van start konden gaan. Contacten met de trainingslocatie werden gelegd en ook dit leverden geen problemen op.
In de tussentijd bleven er nieuwe spelers bij komen. 16 mei stonden we voor het eerst met zijn allen op het trainingsveld met maar liefst 16 spelers! In totaal zitten we zelfs op 28 spelers, een meer dan fantastisch aantal, waarmee we, samen met coach Davor Micic, hard gaan toewerken naar het EK.

De beuk erin
Na een kort voorstelrondje ging gelijk de beuk erin. Eerst moest er even goed opgewarmd worden natuurlijk en vervolgens werden er in meerdere vormen wedstrijdjes gespeeld, een goede manier om snel te kijken wie wat kan en welk niveau de spelers hebben. Met het niveau bleek het al snel goed te zitten, de coach keek tevreden met de gedelegeerde het veld in en fluisterde met een glimlach, dat hier een goed team van te maken is.’